Mere liv og tryghed i Værebro Park
Nye aktiviteter skal give bedre vilkår for områdets børn og familier

Børn og unge i Værebro Park skal have gode muligheder for job og uddannelse i fremtiden og området skal være endnu mere trygt og fuldt af liv.
Det skal Værebro Parks boligsociale helhedsplan være med til at sikre. Helhedsplanen, der er blevet til med støtte fra Landsbyggefonden, skal skabe aktiviteter og udvikling i de næste fire år. Der bliver blandt andet lavet lektiehjælp for unge, et lommepenge- og fritidsjobprojekt samt et fædrenetværk. Derudover oprettes et familieakademi, der skal være med til at hjælpe familier i Værebro Park på rette vej og sikre at forældrene har redskaberne til at støtte deres børn igennem opvæksten.
Den boligsociale helhedsplan er blevet til virkelighed efter ønske fra beboerne. Afdelingsformand Martin Mouritsen mener, at der er brug for handling for at skabe fremgang for området.
”Værebro Park skiller sig desværre ud fra resten af kommunen. Der er flere arbejdsløse, færre med længere uddannelser og en smule mere kriminalitet end i resten af kommunen. Det skal vi ændre, og den boligsociale helhedsplan kan være med til ændre det billede,” siger Martin Mouritsen.
Beboerne i Værebro Park har godkendt helhedsplanen til et afdelingsmøde, og afdelingsformanden ser frem til at arbejdet kan komme i gang.
”Beboerhuset skal ose af liv og aktiviteter, hvor beboerne kan komme til forskellige værksteder, til familieakademiet eller andet og nyde en kop kaffe i caféen med deres naboer. Jeg er sikker på, at de nye tiltag vil være med til at gøre Værebro Park til et endnu bedre sted at bo og vokse op,” fortæller Martin Mouritsen.
Bydele i social balance
Gladsaxe Byråd har anbefalet den boligsociale helhedsplan til Landsbyggefonden, og helhedsplanen vil bidrage til det fortsatte arbejde med at skabe social balance i Værebro Park.
”I Byrådet har vi sat os som mål, at alle bydele i Gladsaxe Kommune skal være i social balance. Derfor er vi glade for at kunne støtte op om den boligsociale helhedsplan i Værebro Park, der skal bidrage til den positive udvikling, som vi ser i området. Jeg glæder mig til at følge arbejdet med helhedsplanen og de nye aktiviteter i Værebro,” siger borgmester Karin Søjberg Holst (S).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top