Nekrolog
Det var med sorg at vi for kort tid siden fik den triste nyhed, at Flemming Anthoni er død.

Flemming har lige fra sin første tid som 9 årig FDF’er i K26 Husum og indtil sin død altid haft FDF helt inde i sin sjæl. Han startede i FDF Gladsaxe i 1947 som væbnerleder. I 1953 blev han udnævnt til pilte chef i FDF Gladsaxe, og senere som kredsfører. I perioden 1976 – 1990 var Flemming distriktsleder for FDF kredsene i Gladsaxe kommune.
Han var altid vellidt og var rigtig god til at organisere arbejdet i FDF. Igennem alle årene har Flemming altid været med til at sikre nogle gode rammer for arbejdet i FDF. Der er flere af FDF kredsene i Gladsaxe kommune der har nydt godt af Flemming. Hans hustru Bente var der altid sammen med Flemming, og Bente var parat til at give en hjælpende hånd med, hvor der var behov for det. Flemming og Bente har af flere omgange være tumlingeledere i FDF Stengård når der akut var behov for et par ekstra ledere.
Flemming har ofte været på besøg hos FDF kredsene i lokalområdet for at fortælle om dengang han var ung FDF’er – det var historier der virkelig kunne tryllebinde det unge publikum. Historierne handlede ofte om nogle af de fantastiske natløb, som Flemming havde været med til at planlægge – det indbefattede både smuglerbåde og politi.
I 1992 var Flemming med til at starte FDF Buddinge og var deres kredsformand i 8 år.
I 1999 fik Flemming Gladsaxe kommunes ungdomslederpris.
Flemming og hustruen Bente var tit at finde når FDF Gladsaxe Brass Band afholdt koncerter.
Væbnerløftet
I FDF har vi et væbnerløfte som lyder således:
“Som væbner vil jeg kæmpe for altid at være ren og sand.
Som væbner vil jeg fri og villig gøre min pligt i mit hjem og min gerning i FDF og vort land.
Som væbner vil jeg altid stræbe efter at have en god samvittighed overfor mennesker og overfor Gud.”
Flemming levede altid op til dette væbnerløfte, som for øvrigt hang i en billedramme hjemme i huset hvor Flemming boede.
Vi vil savne Flemming som den ildsjæl og det rare menneske han var.

Æret være Flemming Anthonis minde.

På FDF’erne i Gladsaxe kommunes vegne
Johnny Nielsen
Kredsleder i FDF Bagsværd-Stengård

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top