- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Nyt basket-tilbud i Bagsværd

Værebro Earthquakes er spændende tilbud til basketballinteresserede børn og unge i Bagsværd-området, og 1. marts bliver klubben en ”rigtig” klub med vedtægter og love.
– Det startede med at, BørneBasketFonden tog kontakt til mig lige efter sommerferien, fortæller Henrik Veiergang, der ud over at være tidligere i elitespiller i bl.a. BMS-Herlev og SiSU også er lærer på Skovbrynet Skole.
– Vi lavede et projekt med indskolingseleverne fra 0. til 2. klasse på Skovbrynet Skole. Herefter opfordrede BørneBasketFonden os til at starte en klub, og det lykkedes med bistand fra Værebro Rådgivning. Vi har et børnehold i alderen fra 8 til 12, og de træner hver onsdag efter skoletid. Det har den fordel, at børnene kan gå direkte fra SFO og videre til basketball, inden de hentes af forældrene. Vi forsøger at give børnene et bevægelsestilbud, hvor pointen er, at det også er et tilbud til børn, der normalt ikke bevæger sig, siger Henrik Veiergang, der pointerer, at klubben ikke skal ses som en konkurrent til Gladsaxe Basketball Klub, men derimod som et tilbud til børnene fra Bagsværd-området.
Fra BørneBasketFonden modtog Værebro Earthquakes et par dusin træningsbasketbolde, og Lions Gladsaxe har sørget for økonomiske midler til trænere og en tur basketspillerne senere på året.

Gode forhold i boldhal
I øjeblikket spiller 25-30 børn og unge basketball i boldhallen på Skovbrynet Skole, men nu hvor man har besluttet sig for at gå videre i klubprojektet er ambitionen at komme op på mindst 40 medlemmer, når næste sæson er afsluttet.
– Vi har gode forhold her i boldhallen, så vi kan sagtens klare flere medlemmer. I nær fremtid vil vi forsøge at udbrede kendskabet til vores klub på Bagsværd Skole. Vi ser mange muligheder for fremtiden, og det giver god mening at samle basketkræfterne i Bagsværd hos os, siger Henrik Veiergang, der påpeger, at klubben ikke var blevet til noget uden hjælp fra Lions, BørneBasketFonden, kommunen, skolen og Værebro Rådgivning.
– James Demetrius Ranch fra Værebro Rådgivning, der også er træner, og træneren Patrick Gloyne er gode til at tage sige af børnene under 12 år. Børnene føler sig trygge ved at spille basket her, siger Henrik Veiergang.
Flagskibet i Værebro Earthquakes er klubbens U16-hold: – Vi har fortalt drengene, at de skal repræsentere klubben godt og opføre sig ordentligt – og det lever de alle til fulde op til, siger en stolt Henrik Veiergang.

Værebro Earthquakes er en helt ny basketballklub, der træner og spiller i boldhallen på Skovbrynet Skole. Onsdag kl. 15.30-17 er der træning for U12, mens U16 træner lørdag fra 12-14. Alle basketballinteresserede børn og unge er velkomne til at kigge ind på klubbens træningsdage.