På vej mod en ny erhvervspolitik
Temamøde-2.jpg
Erik Weidinger, næstformand i Gladsaxe Erhvervsråd, fremhævede Gladsaxes mangfoldighed som en stor styrke. Der er både plads til store og små virksomheder. Foto: Kaj Bonne.
Erhvervsfolk og lokalpolitikere i samarbejde

Der blev grinet, netværket og tænkt store tanker, da virksomheder fra Gladsaxe Erhvervsråd og lokalpolitikerer var samlet i Gladsaxe Company House for at starte dialogen om en ny erhvervspolitik.

Holdningen er, at det er vigtigt for Gladsaxe Kommune, at ambitionerne i den kommende erhvervspolitik bliver skabt i et tæt samarbejde med de lokale virksomheder.

Borgmester Karin Søjberg Holst (S) indledte mødet med at give en status på Gladsaxe som erhvervsområde.

“Vi har landets højeste jobvækst. Mange kommuner har mistet arbejdspladser hen over finanskrisen. I Gladsaxe skabte virksomhederne 11 procent nye jobs – ikke mindst i produktionsvirksomhederne”, sagde borgmester Karin Søjberg Holst (A), da hun indledte mødet.

God velfærd for virksomhederne

Alle var enige om, at Gladsaxe har et meget stærkt udgangspunkt for at sætte endnu højere ambitioner for områdets vækst og udvikling.

“Vi er optaget af, hvordan vi kan bruge vores styrke som velfærdskommune til at skabe både vækst for virksomheder og borgere. Der tror jeg, vi kan noget særligt i Gladsaxe”, sagde Karin Søjberg Holst.

Virksomhederne satte trængsel og mangel på kvalificeret arbejdskraft højt på dagsordenen. Men der var også at stort ønske om at samarbejde mere på tværs af store og små virksomheder og blive stærkere sammen.

Mange mente, at Gladsaxe mangler et tydelig erhvervsprofil, som markedsfører områdets styrker. Og at vi skal se ud over kommunegrænsen og være tydelige i det regionale samarbejde, Greater Copenhagen.

Følg med i debatten om en ny erhvervspolitik på LinkedIn (www.linkedin.com/company/gladsaxe-kommune) og på nyhedsbrevet gladsaxe.dk/erhverv

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top