Skolebasket sætter over 4.500 elever i bevægelse
skolebasket.jpg
Med bolde, der er til at håndtere, kan glæden ved at spille basketball blive større end med bolde, der er for tunge og for store. Foto: Robert Dines Rasch
Med støtte fra Nordea-fonden blev mere end 4.500 skolebørn aktiveret i 2015

I samarbejde med trænere fra lokale basketball-klubber skaber BørneBasketFonden sjove og motiverende basketball-aktiviteter for børn på skoler og SFO’er i hele landet.

Alene i 2015 har godt 4.500 børn i alderen 6-10 år haft en basketbold mellem hænderne i Skole Basket eller SFO Basket-regi, som er to af de projekter, BørneBasketFonden har arbejdet med siden fondens stiftelse i 2014. Flere af børnene har meldt sig ind i en klub og er dermed blevet en del af fælleskabet i det organiserede idræts- og foreningsliv.

– Vi opfatter det som en stor succes, at landets skoler og SFO’er har taget så positivt imod vores aktivitetstilbud, og at så mange danske børn har fået gode oplevelser med at bevæge sig, siger direktør for BørneBasketFonden Jens Laulund.

Aktiviteter, der får alle børn med

BørneBasketFonden tager højde for, at børnene får mulighed for at fortsætte, når interessen er vakt. Findes der ikke i forvejen en lokal klub, tager fonden initiativ til at få etableret en ny klub:

– Det er fantastisk at opleve hvordan børn, som typisk ellers ikke ville have meldt sig ind i en sportsklub, har fået øjnene op for den form for bevægelse og samvær og sammenhold med andre. Ikke mindst børn fra socialt belastede områder og familier, fortæller Jens Laulund.

Mindre bolde til skolerne

Sidste år stod BørneBasketFonden imidlertid med den udfordring, at mange af skolernes egne basketbolde var i så ringe forfatning, at det var næsten umuligt at gennemføre basket-aktiviteterne. Men med Nordea-fondens støtte på 1,1 mio. kr. til Skole Basket-projektet har det været muligt at give 6.750 nye basketbolde til skolerne:

– Når bolden passer til hånden, bliver det både lettere og sjovere at spille basket. De alderssvarende bolde og undervisningsforløb er afgjort med til at styrke skolebasket som en motionsform, der skaber mere bevægelse i skolen, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

Og Nordea-fondens bidrag har afgørende betydning for projektets succes ude på skolerne:

– Vi har haft et fantastisk forløb med BørneBasketFonden! Vores gamle tunge bolde er blevet udskiftet med bolde, der – i modsætning til de gamle – kan hoppe, og som passer i størrelse og materiale til børnene i indskolingen. Boldene bliver nu brugt til forskellige aktiviteter og giver mulighed for at aktivere mange børn på samme tid på en god og sjov måde, fortæller Henrik Veiergang, der er lærer på Skovbrynet Skole i Værebroparken i Gladsaxe.

Skole basket-projektet

Grundprincippet i Skole Basket er at levere et bevægelsestilbud til landets skoler af høj kvalitet. Tilbuddet består i en times ugentlig basketball-træning ude på skolerne, enten som en del af den understøttende eller faglige undervisning. Al træning foregår i skolernes egne haller eller gymnastiksale. Det betyder, at børnene ikke skal flytte sig ret langt for at deltage, og at træningen foregår i trygge miljøer, som børnene er vant til fra deres dagligdag.

BørneBasketFonden har i 2015 haft aktiviteter på 48 skoler og SFO’er i 11 kommuner fordelt over hele landet. Der er i samarbejde med Nordea-fonden uddelt 1.500 gratis bolde til skolerne.

Om BørneBasketFonden

BørneBasketFonden er en almennyttig fond, stiftet i efteråret 2014. Fonden skaber bevægelse for børn og unge gennem inkluderende, sjove og motiverende basketball-aktiviteter på skoler og SFO’er i samarbejde med lokale klubber i hele landet. Fonden arrangerer desuden basketball camps og er med til at etablere nye basketballklubber for børn.

BørneBasketFondens vision er at:

•  Skabe bevægelsestilbud af høj kvalitet, der er tilgængelige for alle børn i alderen 6-10 år uanset køn, social baggrund eller etnicitet

•  Flytte den organiserede idræt tættere på børnene med basketballaktiviteter i skole- eller SFO-tiden og derved introducere dem til den organiserede idræt og foreningslivet

•  Bruge basketball til at aktivere og organisere udsatte børn og andre, der ellers har begrænsede muligheder for at deltage i de organiserede idrætstilbud

• Sætte fokus på gode bevægelsesvaner hos børn

• Skabe interesse omkring basketballsporten i Danmark.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top