Venstre tog på museum og fik nye tal
Venstremøde.jpg
Arkitekt Christa Elnegaard fortæller om vinduets historie for deltagerne på partiet Venstres virksomhedsbesøg. Foto: Jan Løfberg
Virksomhedsbesøg og debat for partiets medlemmer og venner

I det rigtige (gamle) Gladsaxe ligger et lille, men ret interessant museum – Villum Window Collection eller blot Velux Museet. Mange af deltagerne til partiet Venstres aftenarrangement på Maskinvej kendte da heller ikke den lille perle, hvor vinduets historie fortælles.
Formanden for Venstres Gladsaxe-afdeling Jette Aagaard bød velkommen til virksomhedsbesøget hos VKR Gruppen, der blev grundlagt af civilingeniør Villum Kann Rasmussen i 1941. Mest kendt er nok hans geniale opfindelse, tagvinduet Velux.
Efter en rundvisning ved arkitekt Christa Elnegaard var der debatmøde om erhvervsklimaet. De indbudte gæster Jette Nøhr, sekretariatsleder i Dansk Industri, og koncerndirektør Carsten Clement fra Forenede A/S fra Buddinge.
I lyset af at Gladsaxe Kommune – sammen med Billund – er den kommune i Danmark, der modtager flest selskabskroner efter København diskuteredes erhvervsklimaet i Gladsaxe. Hovedstadskommunen får 1,4 mia. kr., mens både Gladsaxe og Billund ligger i omegnen af 350 mio. kr., oplyste Jette Nøhr. De åbenlyse storbidragsydere er Novo i Gladsaxe og Lego i Billund.
Jette Nøhr gennemgik i detaljer Gladsaxes tal i Dansk Industris årlige index over erhvervsklimaet i de 98 kommuner. Gladsaxe var trods en lille fremgang i indextallene alligevel faldet fra 26. pladsen til 34. pladsen på ranglisten, fordi andre kommuner har forbedret sig endnu mere.
Både Dansk Industri og Forenede A/S mente, at der virkelig var plads til forbedring i kommunen. Der blev slået på, at Gladsaxe Kommune bør være langt bedre til at have en dialog med virksomhederne. Det skal ikke være en envejskommunikation fra virksomheder til politikere og forvaltning, men derimod et oplæg til et samarbejde, hvor dialogen starter på rådhuset. Også endnu flere kommunale besøg på de lokale virksomheder kan være med til at styrke dialogen.

Pas på de mange penge
Byrådsmedlem Ebbe Skovsgaard takkede for inputtene og sammenfattede aftenens indlæg: – Gladsaxe er en meget rig kommune, men der er ingen grund til at rutte med borgernes penge. Derfor er der hele tiden grund til at afsøge mulighederne for at lægge opgaverne uden for det kommunale regi.
Venstre-medlemmerne efterspurgte også en større kommunal indsats med hensyn til oprettelse af praktikpladser i det lokale erhvervsliv samt et større fokus på at give plads til endnu flere parkeringspladser: – For ellers kører folk forbi Gladsaxe og holder et andet sted.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top