annonce
Arbejdsløshed rasler ned i Gladsaxe
500 skal flyttes fra offentlig forsørgelse til at kunne forsøge sig selv

Der er fremgang på beskæftigelsesområdet i Gladsaxe, hvor antallet af ledige det sidste år er faldet markant. Ny undersøgelse viser, at kommunen blander sig i toppen, når det kommer til at få ledige tilbage på arbejdsmarkedet.
Der er kommet skub i beskæftigelseshjulene i Gladsaxe. Antallet af jobparate dagpengemodtagere og kontanthjælpemodtagere er fra januar til november sidste år faldet med 20 procent. Tilsvarende er der sket et samlet fald på 11 procent i hele Region Hovedstaden.
De nyeste tal for a-dagpengemodtagere er fra december 2015. I januar 2015 var der 1.038 a-dagpengemodtagere opgjort i fuldtidspersoner, hvilket var faldet til 796 fuldtidspersoner i december 2015. Det svarer til et samlet fald 23 %.
De positive tendenser rammer især gruppen af langtidsledige, hvor man har oplevet et fald på hele 24 procent. Også antallet af unge på uddannelseshjælp, er faldet med 10 procent i samme periode.
At det går fremad i Gladsaxe kommer også til udtryk i en ny undersøgelse, hvor kommunen ligger i den pæne ende, når det kommer til at få personer på offentlig forsørgelse ud på arbejdsmarkedet. Undersøgelsen er udarbejdet af Dansk Arbejdsgiverforenings nyhedsbrev, Agenda, og bygger på tal for alle landets kommuner. Her har man vurderet, hvor mange færre offentligt forsørgerede de forskellige kommuner ville have, hvis det gik dem ligeså godt, som de kommuner, der er bedst til at få folk i arbejde.
Gladsaxe på fjerdepladsen
Inden for gruppen af sammenlignelige kommuner, de såkaldte klynger, som beregningerne er lavet ud fra, har Gladsaxe 6.393 personer på offentlig forsørgelse og skal flytte 119 flere personer fra offentlig forsørgelse i beskæftigelse, hvis de skal op på siden af Greve, som er den bedste kommune i klyngen.
Dermed ryger Gladsaxe ind på fjerdepladsen i klyngen af 12 sammenlignelige kommuner, der ud over Gladsaxe og Greve tæller Ballerup, Favrskov, Fredensborg, Glostrup, Gribskov, Hedensted, Høje-Tåstrup, København og Odder kommuner.

500 borgere skal i job
Men i Gladsaxe er barren sat højere end at få 119 flere i arbejde. Målet for de kommende fire år er at få flyttet 500 borgere fra offentlig forsørgelse til at kunne forsøge sig selv. Derfor vil kommunen ansætte 11 nye medarbejdere, som skal hjælpe langtidsledige med at finde fodfæste på arbejdsmarkedet.
• Ser man på antallet af unge på uddannelseshjælp, så har der i perioden januar til november 2015 været et fald på 10 % i Gladsaxe Kommune, mens faldet i Region Hovedstaden samlet set har været 6 %.
• Reduktionen i antallet af a-dagpengemodtagere, kontanthjælpsmodtagere og uddannelseshjælpsmodtagere i 2015 forventes samlet at medføre reducerede udgifter for kommunen i størrelsesordenen 14,5 mio. kr. i 2015, sammenlignet med niveauet i 2014.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top