annonce
Borgere på banen om værdig ældrepleje
Workshop fik problemer frem i lyset

”Ingen skal dø alene”, ”Respekt for det oprindelige liv”, ”God omgangstone”, ”Mad som den ældre kan lide”, ”Meningsfuld hverdag”, ”Flere varme hænder”.
Der blev nedskriblet tanker ned på livet løs om en værdig ældrepleje på post it’s i AB-Loungen på Gladsaxe Stadion, hvor Seniorudvalget i Gladsaxe Kommune tirsdag havde inviteret borgere til workshop om den nye værdighedspolitik, der skal stå færdig til juni.
Her gav de bolden op, så de ca. 30 fremmødte borgere og interessenter kunne gribe chancen for at komme med inputs og meninger, så man i fællesskab kan lægge den bedste taktik til at opnå det gode ældreliv.
– Det er vigtigt at de aktive på seniorområdet i Gladsaxe får lov at sætte deres præg. De kender til de vanskeligheder, der kan være for modtagere og pårørende i ældreplejen, siger formand for Seniorudvalget, Trine Græse (A).
Målet med værdighedspolitikken er at beskrive, hvordan kommunen kan understøtte borgeren ud fra fem temaer, livskvalitet, selvbestemmelse, kvalitet, faglighed og sammenhæng i plejen, mad og ernæring og en værdig død. Og det var også disse temaer, som workshoppen tog udgangspunkt i at debattere.
-Vi har længe haft fokus på værdighed i ældreplejen, og det her er en god lejlighed til at give det hele et samlet eftersyn. Hvor er vi gode, og hvor kan vi forbedre os. Der er ikke kun brug for god pleje og omsorg i ældreplejen. Vi vil også gerne have mere personfokus og fokus på at skabe mere meningsfuldhed og gode øjeblikke, siger Trine Græse (A)
Erfaringerne fra workshoppen skal nu bruges til at lave et forslag til politikken, der skal i høring i april.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top