- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Del din søndag med verdens fattigste kvinder

Når Bagsværd sogn igen sender frivillige indsamlere på gaden ved den årlige Sogneindsamling, er fokus på verdens fattigste kvinder. Mange af dem er lige nu på flugt.
80 % af verdens næsten 60 mio. flygtninge er kvinder og børn. Når samfund bryder sammen, og kvinder og piger tvinges på flugt, er de meget sårbare. Familien og de netværk, som gav tryghed hjemme i lokalsamfundene, er brudt sammen. Familier er spredt, klaner brudt op, og kvinder uden familiens beskyttelse er i stor risiko for voldtægt og andre former for vold.
Også i flygtningelejrenes relative sikkerhed er kvinder og piger sårbare. I en flygtningelejr er man fange i sit eget liv. Alt sættes på pause, og det eneste, man kan gøre, er at vente. Vente på løsninger på konflikter, man ingen indflydelse har på. Konflikter, der måske slet ikke er udsigt til løsning på overhovedet.
Håbløshed og frustration, mangel på mad, uddannelse og muligheder fører ofte til konflikter og overgreb i lejrene, og mange synker hen i apati og mister troen på, at det nytter at gøre en indsats.
Meld dig som indsamler. 13. marts hos Bagsværd Kirkekontor, tlf.: 44 98 41 41, eller mail: best@km.dk
På tre timer kan 20.000 frivillige indsamle mellem 13 og 15 mio. kroner til mennesker i nød. Vil du være med? Så meld dig til.