- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Det gode håndværk er i fokus

Leonardo DiCaprio var indstillet til en Oscar seks gange, før han endelig løb med statuetten for nylig.
Så mange nomineringer skal gulvlægger Morten Pate fra Mørkhøj forhåbentlig ikke igennem, før han bliver Årets Gulvmand. Men ejeren af Pates Gulve er for andet år i træk indstillet til Årets Gulvmand.
Under alle omstændigheder bliver det nogle spændende timer, som Morten Pate sammen med flere end 1.000 festklædte håndværkere skal igennem til awardshowet Årets Håndværker afvikles 6. april i Cirkusbygningen for femte gang.
En fagjury kårer de dygtigste danske håndværkere på baggrund af de anmeldelser, som uvildige kunder har indsendt til anmeld-haandvaerker.dk. Over 2.600 virksomheder kan der stemmes på, og der findes vindere inden for 16 kategorier – en udvidelse fra de tidligere 14 kategorier.
– Jeg er naturligvis spændt på, om det lykkes at vinde i år. Mit gennemsnit i anmeldelserne er lidt højere end sidste år, så jeg har da lov at håbe, siger Morten Pate, der har været selvstændig i to og et halvt år.
Kunderne anmelder håndværkerne ud fra en skala fra 1 til 5, og den gennemsnitlige karakter er på 4,74 på de nominerede håndværkere, hvilket er en mindre stigning i forhold til sidste år. Morten Pates gennemsnit er også steget til år til i alt 4,9.
Vinderne inden for hver fagkategori præmieres med en bronzestatuette ”Smiley Håndværk – Din Garanti”. ”Pates Gulve” er også i år blandt de fem nominerede virksomheder til ”Årets Gulvmand 2016”.
Kunderne opfordres til at skrive anmeldelser. Det er ikke nok at skrive ”flot arbejde”. Anmeldelsen skal indeholde en begrundelse, men på den anden side skal den heller ikke være for lang: – Når jeg får en god anmeldelse, kan jeg mærke det med det samme. Det giver altid nogle flere opringninger, siger Morten Pate.

Godt håndværk og god service
38-årige Morten Pate er ikke i tvivl om, hvorfor han igen er med blandt de førende gulvlæggere herhjemme: – Jeg går op i ordentligt håndværk og går ikke kompromis. De produkter, jeg anvender, kan jeg også stå inde for. Man får jo, hvad man betaler for. Er produkterne ikke i orden, så kan det heller ikke bliver godt. Jeg ved, hvad jeg taler om, for jeg er udlært gulvlægger og har stået i lære i fire år. Derfor henter jeg også mine ansatte blandt folk med et svendebrev. Jeg er tilknyttet Dansk Håndværk, så mine ansatte er ansat på overenskomst. Jeg kunne sagtens ansætte ufaglærte gulvslibere, for det kan enhver kalde sig, men jeg værdsætter ordentlighed og punktlighed. Det er hele tiden det, som kunderne efterspørger.
Godt håndværk og service er kodeordene for Morten Pate. Derfor bruger han også tid ude hos kunderne, inden han giver en pris: – Det er vigtigt, at der er overensstemmelse mellem det, som jeg giver tilbud, og det som kunderne tror, de får. Jeg sørger for at have en dialog med kunderne, så vi får afstemt forventningerne.
Morten Pate og hans ansatte tager imod opgaver på hele Sjælland. Du kan finde ham på www.patesgulve eller på facebook. Indtil videre kan Morten Pate i en måneds tid børste støvet af arbejdstøjet hver aften, inden han den 6. april skal være ulasteligt klædt, når han skal en tur op ad den røde løber.