annonce
Dyrefolde på vej på Radiomarken
dyrefold_radiomarken.jpg
Her skal foldene være. Foto: Her skal foldene være. Illustration: Gladsaxe Kommune
40 får skal passe naturen

By- og Miljøforvaltningen vil indrette to dyrefolde med plads til højst 40 får på Radiomarken nord og syd for Valdemar Poulsens Vej. Fårene forventes på græs i slutningen af april.
Foldene udgør et areal på ca. 7 ha, som afgrænses med et 1 meter højt dyrehegn. Der vil være offentlig adgang til foldene via 16 klaplåger i hegnet, hvor det er også er tilladt at have hund med i snor.
Idéen om at afgræsse dele af Radiomarken med dyr er beskrevet i den gældende Plejeplan 2012-2016 for Radiomarken med det formål at fremme områdets karakter af overdrev.
Fårene skal således medvirke til at pleje det overdrevet, så det kommer til at fremstå som en græsslette med større variation af blomster og græsser. Fårene skal afgræsse området i perioden 15. april til 1.november.

Aftale med erfaren dyreholder
By- og miljøforvaltningen har tegnet en 2-årig græsningsaftale med en erfaren dyreholder, som skal varetage dyrenes pasning og det daglige tilsyn med dyrene. Dyreholderens kontaktoplysninger vil blive opsat flere steder på hegnet.
By- og Miljøforvaltningen forventer, at fårene kommer på græs i slutningen af april 2016. Henvendelse og spørgsmål til etablering af dyrefoldene kan rettes til landskabsarkitekt Niels Leegaard på tlf. 39575871 eller på vejpark@gladsaxe.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top