Elever lærte om penge
Penge-i-skolen-01-12-16.jpg
Eleverne fra 9. C på Gladsaxe Skole gik op i ”pengeugen” med liv og sjæl. Foto: Kaj Bonne.
Gladsaxe Skoles 9. klasser havde besøg af en bankansat i pengeugen

Penge er ikke bare kontanter – eller cool cash, som de hedder på nudansk. Penge er også noget, som man har stående, hvor man ikke kan se dem. Uanset om man har dem i pungen, lommen eller i det digitale univers, skal der værnes om dem.
Gladsaxe Skoles 9. klasser havde i den forløbne uge besøg af Semiha Øzcan fra Nordeas afdeling i Søborg. Hun var gæsteunderviser og indgik i undervisningen sammen med matematiklærer Tom Nielsen. Arrangementet kom i stand via den såkaldte pengeuge, som Finansrådet og Danmarks Matematiklærerforening står for i fællesskab hvert år. 600 skoler og 21.000 elever på landsplan havde gæsteundervisere fra bankerne i år.
– Eleverne fik stillet opgaver på powerpoint, hvor de så kunne score point. Vi valgte at dele klasserne op i to grupper, og så gik der lidt konkurrence i at få flest point, fortæller Tom Nielsen.
Eleverne lærte om, hvordan man kan styre sine egne penge gennem budget, løn og skat, disponibel indkomst, lån samt og den digatale verden med konti og e-mail og e-post.
– Vi har tidligere med stort udbytte været på heldages besøg i Ungdomsbyen i Rødovre. Dette er et lidt mere koncentreret forløb, hvor eleverne har nemmere ved at holde fokus i de to lektioner. Jeg har observeret, at de har været rigtig gode til at byde ind, siger Tom Nielsen.
Eleverne fik et godt indblik i begreberne, så de kan anvende dem i undervisningen, hvor de netop nu er i gang med at lære om at bruge regneark. Ud over den teoretiske viden, fik de også nogle praktiske kundskaber, som de kan bruge i senere matematiklektioner.
– Selv om det indgår i matematikundervisningen, er der jo også mange ting som læner sig op ad samfundsfag, så der er virkelig noget at vinde med denne pengeuge, siger Tom Nielsen.
Se flere fotos på http://gladsaxebladet.fotokajbonne.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top