Frivillige med arbejdsdag på 16 timer
Jazzklubben-13-06-161.jpg
Masser af slid og højt humør i Gladsaxe Jazzklub

Det er fredag, og om aftenen er der koncert i Gladsaxe Jazzklub. Når klokken er 9, går Kirsten Enemark fra bestyrelsen i aktion.
-Jeg går i gang med indkøb af de ting, som vi skal bruge om aftenen. I ”gamle dage” var det lidt nemmere, for så kunne jeg bare tage i Metro i Ejby og købe det hele, men nu tager jeg rundt til forskellige forretninger for at lave de bedste handler i dagens løb, siger Kirsten Enemark, der i årenes løb har udviklet rutine, så hun køber ind i passende mængder.
-Der er jo ikke meget fidus i at købe ting ind, som vi så skal slæbe hjem igen, siger hun.
Da der for nylig var koncert med orgelspilleren Kjeld Lauritsen og sangerinden Miriam Mandipira var der fuldt hus, og der blev drukket vin og øl til både maden og selve koncerten, så der opstod rygter om, at man var tæt på at have udsolgt.
-Men vi havde nu styr på, så alle kunne få, slår Kirsten Enemark fast.
Ved 15-tiden dukker resten af bestyrelsen op. Ikke alle kommer lige til tiden, for der er jo også et arbejde, der skal passes, for enkeltes vedkommende.
Så skal der slæbes borde og stole frem. Der skal hænges bannere op, der skal laves en scene. Der skal dækkes bord, der skal stilles fadølsanlæg op, der skal være et bord til kaffe og kager, der skal være et bord til kasserer Jan Engblom, der ofte skal udlevere medlemskort til nye medlemmer.

Hygge ved bordene
Det skal være hyggeligt at sidde ved bordede, så der er duge i rød-hvide tern i bedste italienske stil.
Og de skal selvfølgelig se ordentlig ud, så Sussi Frølich har fået tjansen med at holde orden på dem. Snavsede duge ryger en tur i vaskemaskinen og foldes pænt.
Bestyrelsesarbejdet er ofte en ren familievirksomhed, så flere af medlemmerne har konen med til at hjælpe. Eksformand Kim Vulpius folder duge ud til den store guldmedalje assisteret af sin kone.
Der bliver indkaldt til et planlægningsmøde for lige at få det forkromede overblik. Rutinen har sat sine spor, så arbejdet for det meste foregår gnidningsløst. Alle ved, hvad de skal lave.
Bente Jakobsen er dukket op. Af og til har hun været på arbejde som sygeplejerske i Ballerup fra klokken 7.15.
Der arbejdes på højtryk, men når gæsterne dukker op for at spise, er der styr på tingene.
-Vi køber maden hos lokale firmaer – netop for at støtte det lokale erhvervsliv – siger formanden Ole Kjær, der ikke lægger skjul på, at han glæder sig til den dag, hvor det nye spillested står færdigt på Telefonfabrikken. Hvis man ellers også tager højde for at jazzklubben med de over 500 medlemmer skal kunne bruge det, så de ikke hver gang skal slæbe ting frem og tilbage.
I aftenens løb svæver medlemmerne rundt og får tingene til at fungere.
Og når det hele er overstået, skal der ryddes op. Af de samme mennesker.
-Når det så er overstået ved 1-tiden, sætter vi os ned og får en øl eller et glas vin. Det er hårdt, men det er altså også sjovt at få tingene, til at fungere, slår Bent Jakobsen fast.
Og Kirsten Enemark kan slutte en langs arbejdsdag som frivillig.
Jazzklubben 08 06-16

Jazzklubben 11 06-16

Jazzklubben 13 06-16

Jazzklubben 15 06-16

Jazzklubben 19 06-16
Foto: Kaj Bonne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top