Annonce
Ingen kortere skoledage
Den nye skolelovs muligheder for at forkorte skoledagen for eleverne vil ikke blive tilladt i Gladsaxe.

Socialdemokraterne, Radikale, Venstre, og Konservative stemte imod da Enhedslisten og SF stillede forslag i Børne – og Undervisningsudvalget om at det blev overladt til den enkelte skole at vælge denne mulighed.
Den nye skolelov har bestemt ikke været en ubetinget succes alle steder og den er stadig udsat for meget kritik fra både elever, lærere og forældre. En af de nyskabelser, der er meget kritiseret, er de længere skoledage, der gør Danmark til et af de lande i verden, hvor eleverne har de længste skoledage. Skoleloven indeholder en mulighed for at forkorte skoledagen lidt ved at erstatte nogle af de timer, der kaldes ”understøttende undervisning”. Nogle af disse timer kan aflyses, hvis eleverne til gengæld i andre timer undervises af to voksne, enten to lærere eller en lærer og en pædagog. Denne mulighed har mere end en tredjedel af landets kommuner valgt at udnyttet, herunder bl.a. København.
SF og Enhedslisten foreslog at det blev overladt til den enkelte skole at beslutte om eleverne var bedst tjent med det maximale antal undervisningstimer eller om eleverne er bedre tjent med lidt færre – men til gengæld bedre – undervisningstimer, men denne mulighed ville flertallet i Børne – og Undervisningsudvalget ikke tillade. I Gladsaxe fortrækker flertallet i byrådet ikke at lytte til skolebestyrelserne og skolelederne på de enkelte skoler men at diktere hvordan skoleloven skal praktiseres på alle kommunens skoler.

Serdal Benli, SF
1. Viceborgmester

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top