Jazzkunstner hyldes i fødebyen
Bassisten Hugo Rasmussen hædres posthumt i Bibliografen

Den legendariske jazzbassist, Hugo Rasmussen, døde 30. august 2015, 74 år gammel. I over 50 år underholdt den folkekære bassist sit publikum med eminent strengespil. I dag ville han være fyldt 75 år.
Gladsaxe Jazzklub hylder ham med en mindekoncert i Bibliografen i morgen aften. Traditionen tro for klubben blev billetterne revet væk.
Hugo Rasmussen blev født 22. marts 1941 i Bagsværd. I denne bydel voksede han op, gik i skole og startede i lære som 17-årig på Bagsværd Smede- og Maskinfabrik. Men det var ikke smedehåndværket, der skulle blive hans levevej.
Ved en skolefest i Stengård Skoles aula opdagede Hugo Rasmussen kontrabassen for første gang. Jazzbandet ’Storyville Stompers’ var booket til festen, og her traf den unge Hugo et afgørende valg: ”Sådan én skal jeg spille på”.
En opsparing tog sin begyndelse, og som 18-årig drog han med 800 kr. på lommen til Studiestræde i København og købte sin første bas. Han levede herefter med, bag og af bassen i de næste årtier.
Som musiker stillede Hugo Rasmussen altid et ufravigeligt krav: Der skulle være høj kvalitet og ægte ærlighed på spil, hvis han skulle være med. Derfor kunne han brede sig over et stort musikalsk område og være fuldt til stede i mange forskellige musikalske egne, når kvaliteten var der.
Han var både uprætentiøs og ambitiøs. Det betød, at han var uforfærdet tillidsfuld i sin tilgang til mennesker og musikken. Med en indsigtsfuld, spontan, trofast og nænsom frækhed formidlede han sin musik.
Han fik sine musikkolleger løftet op og med. Og han har spillet med de fleste.
Bibliografen, kulturhus ’Telefonfabrikken’ og Gladsaxe Jazzklub er gået sammen om et ’Tribute to Hugo’-arrangement, hvor bysbarnet vil blive mindet på selve dagen.
Tre koncertafdelinger med musikere fra forskellige epoker af Hugo Rasmussens musikerliv vil blive præsenteret, og dokumentarfilmen ’Hugo’ vil rulle over det store lærred.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top