annonce
KFUM-spejdere føler sig svigtet
Spejderhytte-01-07-161.jpg
Det er kun et spørgsmål om uger, før ”Hulen” på Christianehøj må lade livet. Foto: Kaj Bonne.
Klubhus på Christianehøj rives snart ned

Til april er ”Hulen” på Christianehøj 192 historie. Den rives ned, for der skal bygges til gavn for børnehaven, der ligger ved siden af.
Og så bliver en række spejdere fra Buddinge Gruppe KFUM hjemløse. Det drejer sig om 20 unge spejdere og tre ledere.
De har bedt om andre lokaler og er selv kommet med forslag.
Men fra kommunalt hold er der ingen hjælp at hente.
-Forvaltningen har set på sagen, og vurderingen er, at spejderne godt kan klare sig i fremtiden med den hytte, som de også har på Radiomarken, siger Katrine Skov (A), der er formand for kultur, – fritids og idrætsudvalget.
-Det er ikke kun spørgsmål om transport. Der er heller ikke plads til alle vores spejderne nede i den anden hytte, hvilket gør vi ikke kan lave de aktiviteter, som vi kan nu, siger Martin Hoffmann Petersen fra KFUM-spejderne.
– Eksempelvis har vi en årlig tradition med, at de store er en hel uge sammen og laver en kollektiv uge hvor man sover og bor sammen. Det er ikke muligt i den anden hytte, da den er for lille. Det kommunen ikke tager højde for er, at vi er den tredjestørste spejdergruppe i Gladsaxe kommune, som nu får det mindste areal at være på. Vi låner også en anden hytte til vores grupperådsmøde, da hytten er for lille.
Det er de store i aldersgruppen – 13-18 år – der blive berørt af beslutningen, siger Martin Hoffmann Petersen.
-Vores gruppeledelse var til møde på rådhuset sidst i oktober, hvor vi fik besked på, hvad der skulle ske med hyttens fremtid.

Buddinge Batteri
-Vores gruppeledelse har arbejdet med at finde et midlertidigt sted, hvor vi kan være samt diskuteret med kommunen, hvor vi kan være henne permanent. Vi har fra vores side forslået Buddinge Batteri, som vi synes kunne være en god mulighed.
-Vores hytte bliver brugt til ugentlige møder og en hel del andre aktiviteter ud over det. “Hulen” er et enormt stort grundlag til fællesskab og sammenhold i vores ældste enheder. “Hulen” er fantastisk til spejderaktiviteter, da der er flere patruljelokaler og en passende grund til.
-Det fedeste ved at have vores egen spejderhytte er, at det føles som et andet hjem. Et andet hjem med en anden familie. Jeg er helt vild ked af at hytten bliver revet ned, men syntes det er endnu mere ærgerligt at dem der kommer efter mig, ikke vil få de samme følelser og minder omkring det at være spejder, som jeg har fået i den hytte., siger Frida Therkildsen, der er en anden af spejderne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top