Kiwi har ordnet håret i Stengård i 50 år
Salon-KIVI-09-16.jpg
Usædvanligt jubilæum i dag tirsdag 1. marts på Triumfvej

Kiwi er ægte ”nørrebroer”. Enkelte ord afslører, hvor hun er opvokset. Men 10 år i udlandet og 50 år i Stengård sætter også sit præg på accenten. Tirsdag 1. marts har hun så været 50 år Stengård med egen frisørsalon. Det fejrer hun på dagen med en reception på dagen fra kl. 12 til 16.
50 år jubilæer er efterhånden sjældne, og det er noget af en bedrift at have sin egen salon i så mange år: – Det er mest, mænd der holder sådan et jubilæum, for de har som regel ”mor” til at have parat, når de kommer hjem efter en lang arbejdsdag. Jeg er mig selv, så ofte smør jeg blot en rugbrødsmad, siger Kiwi van Leeuwen. I dag må man kalde sit barn næsten hvad som helst, men da Kiwi skulle døbes, fortalte præsten, at navnet ikke stod i kirkebogen: – Så blev jeg opkaldt efter min farmor, men jeg er aldrig blevet kaldt andet end Kiwi. Min søde mor havde en veninde, der havde en datter, der hed Kiwi – så det jeg også hedde.

I lære som 13-årig
Kiwi kom i lære som frisør allerede som 13-årig: – Jeg stod i lære i Stritterhåret hos navnkundige Svend Jørgensensen på Østergade 26 på Strøget. Jeg var udlært den 3. oktober 1957, og dagen efter tog jeg udlandet for eventyrets skyld. Det blev til næsten ti herlige år som frisør i Sverige, Tyskland og Frankrig. Jeg havde tre fantastiske år i Paris.
Salon Kiwi har mange trofaste kunder, men også nye kommer til: – Ikke de helt unge, men kvinder i fyrrene kommer her, siger Kiwi, der har åbent fra tirsdag til fredag.
Egentlig var det meningen, at Kiwi ville have stoppet, men hendes assistent som skulle have overtaget forretningen døde desværre sidste år: – Nu bliver jeg ved. Jeg holder meget af mine kunder, og jeg hygger mig også med at gå rundt her. Og så tager jeg kun én kunde i timen, for jeg er jo ikke blevet yngre, siger Kiwi, der godt ved, hvad hun skal bruge den forlængede weekend på: – Jeg har seks dejlige børnebørn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top