Mennesket er ikke bare et nummer
Oliviaprisen-01-11-16.jpg
Samira Lastat modtog Olivia Prisen på Gladsaxe Jobcenter i onsdags. Foto: Kaj Bonne.
Socialrådgiver Samira Lastat fra Gladsaxe Ungeenhed modtog Olivia Prisen

Den helt nye Olivia Prisen hylder de relationer, der synliggør mennesket i stedet for sagen. Prisen kan tildeles enhver sagsbehandler inden for det sociale system, og det er hensigten at sætte fokus på den ekstraordinære indsats, som sagsbehandlere landet over yder hver eneste dag. Prisvinderen modtager 50.000 kroner, som personen selv kan donere til velgørende formål. For det uvildige dommerpanel, som skulle uddele den første pris, var udpegningen nem. Samira Lastat fra Gladsaxe Ungeenhed har til fulde de kvalifikationer, som Olivia Prisen hylder.
– Du har et hjerte, der brænder for de udsatte, og du ser altid mere på mennesket end sagen, lød det blandt de mange smukke ord som Jan Wilken, adm. Direktør Olivia Danmark, borgmester Karin Søjberg Holst (A) samt Maarten Van Engeland fra dommerpanelet dryssede ned over hovedpersonen.
Dommerpanelet blev rørt af de mange flotte ord, som Samira fik i indstillingerne: – Du er ikke bange for at skælde ud. Du sagde til en person, at han skulle forsøge at få et bedre liv. Det tog han til sig, og han indstillede dig, fortalte Maarten Van Engeland.

Får andre til at lykkes
Samira Lastat fik sine mange indstillinger fra Slagelse Kommune, hvor hun var ansat i 2015. Fra 1. januar blev hun ansat i Gladsaxe Ungeenhed, og som borgmesteren sagde: – Så er vi i Gladsaxe glade for, at vore borgere kan nyde godt af din indsats. Du ser ikke bare et menneske som et nummer i rækken. Du har i den grad været med til at få andres liv til at lykkes.
Hovedpersonen var overvældet: – Jeg plejer ikke at blive genert, men det er jeg nu. Jeg har valgt at donere 40.000 kroner til Flygtningevenner DM-Aid og 10.000 kroner til Røde Kors Asylcenter i Roskilde. Netop i øjeblikket er det vigtigt med fokus på flygtninge, og jeg er selv frivillig og med til at arrangere ture for flygtningebørn.
I otte år har Samita Lastat været socialrådgiver. De første syv år i Ballerup, derefter i Slagelse og nu Gladsaxe: – Jeg har altid i særlig grad interesseret mig for gruppen med massive sociale problemer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top