Mon det er evnen til at inspirere, der mangler?
Kommunens netop offentliggjorte kvalitetsrapport for skoleområdet er ikke opløftende læsning.

Det springer i øjnene, at kommunens skolepolitik indtil videre ikke formår at levere på målet om at få elever videre i uddannelsessystemet. Alligevel gentager Claus Wachmann (B) her i bladet parolen om at ’gøre en god skole bedre’ og hævder at kommunens gennemsnitlige resultater – eller lidt under gennemsnittet – ikke er middelmådigt, men godt. Han taler om mål og ambitioner for en god folkeskole. Da Claus Wachmann tiltrådte som formand i Børne- og undervisningsudvalget, startede han sammen med tidligere formand Trine Græse (S) med en hemmelig ’redningsplan’ for mine børns skole, der siden har leveret en medarbejderomsætning omkring 50%, men ellers ikke rigtig leveret på de daværende målsætninger endnu. Medarbejderne på skolerne kæmper bravt – og folkeskolen er generelt ikke så ringe endda, men de politiske skåltaler om ’Danmarks bedste skoler’ i Gladsaxe kommune er nemmere at opstille som politiske mål og ambitioner, end det er at indfri dem. Spørgsmålet er, om det politiske lederskab i kommunens Børne- og Undervisningsudvalg magter at inspirere kommunens skoler og medarbejdere til at løfte opgaven – eller bare skriver skåltaler og spreder frustration?

Jens K. Jensen
Vandkarsevej 25A

1 kommentar om “Mon det er evnen til at inspirere, der mangler?”

  1. Kasper Olesen siger:

    Hørt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top