Musikpris til sopran
Lise-Davidsen-Photo-Ole-Jørgen-Bratland-Statoil_72dpi.jpg

Winner of the Statoil Classical Music Scholarship 2015, opera singer Lise Davidsen.

Lise Davidsen har haft god fart på sin karriere med flere førstepladser i konkurrencer. Foto: Ole Jørgen Bratland
Lise Davidsen hædres ved koncert 9. april

Gladsaxe Kommunes Musikpris går i år til sopranen Lise Davidsen. Prisen bliver overrakt af borgmester Karin Søjberg Holst til musikpriskoncerten 9. april i festsalen på Grønnemose Skole, hvor du kan opleve prisvinderen give koncert med symfoniorkestret Copenhagen Phil.
Årets prismodtager Lise Davidsen er uddannet ved Det Kongelige Operaakademi i København i 2014. Hun fik sin debut ved Den kongelige danske opera i sæsonen 2012/2013 og fik sit endelige gennembrud i sommeren 2015, da hun vandt både den verdensomspændte operakonkurrence Operalia og Dronning Sonjas internationale musikkonkurrence i Oslo.
Lise Davidsen blev også tredobbelt vinder i Belvedere-musikkonkurrencen i Amsterdam 2015 og har vundet en række andre priser, heriblandt Léone Sonnings musikpris og Kirsten Flagstads pris i 2015.
Som der står i indstillingen til Gladsaxe Kommunes Musikpris er hun ’en Dramatisk sopran med enestående stemme, som på det seneste er udviklet kolossalt, så den nu rummer en meget betydelig klanglig farverigdom, herunder en sikker beherskelse af musikkens dynamiske muligheder’.
Du kan opleve Lise Davidsen stemme på tætteste hold, når hun optræder som solist med symfoniorkestret Copenhagen Phil ved Gladsaxe Kommunes Musikpriskoncert 9. april 2016.
Gladsaxe Kommunes Musikpris er blevet uddelt årligt siden 1966. Det består af et rejselegat på 50.000 kroner, et originalt kunstværk og en koncert som solist med Copenhagen Phil.

Musik- og Billedskolen samarbejder med Copenhagen Phil
For tredje år i træk samarbejder unge lokale musikere og billedkunstnere fra Gladsaxe Musik- og Billedskole med symfoniorkestret Copenhagen Phil i forbindelse med Musikpriskoncerten.
De unge musikere har sammen med Copenhagen Phil arbejdet intenst med musikken, og resultatet af samarbejdet opføres i foyeren forud for musikpriskoncerten. Værkerne, der opføres, relaterer sig til det repertoire, som orkesteret opfører til musikpriskoncerten. Desuden spiller de unge musikere med på ouverturen. Billedskoleelever har udsmykket foyeren med deres billedkunstværker, som også relaterer sig til musikken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top