annonce
Præstetanker uge 10
-

GLÆDE OG SANG

Glade mennesker synger tit. De kan ikke lade være med at udtrykke glæden gennem sang. Både ved større sportsbegivenheder og helt privat.
Det er dejligt at møde et mennesker der går og synger! Sangen fortæller om et menneske, som bærer på en glæde – og sætter ord på den. Sangen giver glæden udtryk.

Maria – Jesu mor – synger en sang, da hun efter nogle dages ensomhed kommer på besøg hos en slægtning, som også er gravid. I samværet mellem de to kvinder opstår en glæde og tryghed, som får Maria til at synge en lovsang.
Sangen sætter ord på det, som hun har oplevet. Hun ønsker at takke Gud, som gennem hendes barn har vist sig at ville frelse alle mennesker.
I sangen ophøjer og fryder hun sig over Gud. Fordi hun helt personligt har følt sig set af Gud. Og gennem hendes søn Jesus kan alle mennesker vide sig set og modtaget af Gud.

Det er store ord af en kvinde, som stillede sig til rådighed da Gud ville blive menneske. Store ord, som vi den dag i dag kan finde inspiration og glæde i. For gennem Marias søn har Gud set til os alle sammen – og har taget sig af os alle sammen. Det er ord som kalder troen og trygheden frem.

SANG OG GLÆDE

Mange mennesker oplever gennem sangen at blive fyldt af glæde. Det sker både i kirker og andre steder hvor mennesker synger. Det at synge gør noget ved os.
Sangene vi lærer at synge og lærer at forstå, giver os mulighed for at sætte ord på sider at menneskelivet, som vi ellers kan have svært ved at tale om. Ikke mindst kan det være svært at udtrykke taknemmelighed til Gud, uden af gøre det gennem sang.

”Du, som har dig selv mig givet,
lad i dig mig elske livet,
så for dig kun hjertet banker,
så kun du i mine tanker
er den dybe sammenhæng. ” (Den Danske Salmebog nr. 192)

Sådan synger vi i en af de mest kendte påskesalmer. Det er ord, som synges ved mange lejligheder. Både glædelige og svære begivenheder. Ordene rummer en taknemmelighed og en henvendelse. De retter sig i tak til Jesus – til den korsfæstede og opstandne, som gav sit liv for at vi kunne få tilgivelse og evigt liv.
Han gav os sig selv – og i troen på ham finder vi en dybere sammenhæng i livet.

Sangen sætter ord på troen – og skaber glæde over at være en del af en dybere sammenhæng i tilværelsen.

mvh.
Per Ole Rasmussen,
Buddinge kirke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top