Undskyld ulejligheden
Jeg ved godt, at kommunens budget, politikere og ansatte har fået et stort og kostbart problem med godhedspolitikerne på Christiansborgs krav om, at statens integrations- og boligopgaver skal løses af kommunerne.

Men det er lige godt utroligt og nedværdigende, hvad man skal udsættes for, når man som borger for at forny sit kørekort henvender sig på rådhuset for at aflevere brevet. Mellem to – fra indgangen med snore optrukne linjer – ender man foran en computer, hvor man med sit sygesikringskort må registrere sin ankomst og indskrive sit ærinde efter at man af en venlig ansat har fået at vide, at man skulle have ringet og bestilt tid.
Sygesikringskortet har åbenbart erstattet besættelsestidens tvungne identifikationsbevis.
Efter instruktionen kom der et nummer ud af apparatet, der gav lov til at afvente ekspedition af et af vores serviceorganer som i skatter og afgifter er nået op på 2/3 af arbejdsindkomsten. Jeg tør næsten ikke tænke på telefonopringningerne og problemerne, når passet skal fornyes. Før gik man bare til Borgerservice.
Hvad bilder vore folkevalgte sig efterhånden ind. Der er tale om et system, der efter grundlovens vedtagelse i 1849 blev til for os. Et system der skulle betjene den enkelte og fællesskabet, så det omvendte og tidligere tiders magtmisbrug kunne undgås.
C. Christiansen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top