Arbejdspladser er på spil
Letbanen handler i høj grad om at tiltrække virksomheder og dermed også arbejdspladser

Den seneste udvikling omkring Letbanen bekymrer i kommunerne. Det kan nemlig betyde, at de virksomheder som var i gang med at placere sig i nærheden af Ring 3 rykker til andre kommuner med bedre trafikale forhold.
– I kommunerne har vi virksomheder, der allerede har eller er lige ved at etablere sig i tillid til, at Letbanen bliver til noget. Det kommer til at ramme os meget hårdt, hvis Letbanen ikke bliver til noget, siger Gladsaxes borgmester Karin Søjberg Holst (A).
Hun undrer sig over det meget sene benspænd: – Jeg er helt på det rene med, at økonomi og budget for Letbanen skal være i orden. Og det mener jeg også den er, for vi har brugt seks år på at endevende alle detaljer. Økonomien er blevet gransket af det eksterne rådgivningsfirma Emcon.
Borgmesteren peger på, at det i sidste øjeblik er lykkedes for borgerlige politikere på Christiansborg at få den økonomiske diskussion til at overskygge for Letbanens positive udvikling af kommunerne. – Det bliver så diffust, når vi blot taler byudvikling. Derfor kan vi lige så godt være ærlige at fortælle, at det for de 11 involverede kommuner handler om at tiltrække virksomheder og dermed også arbejdspladser – og nye borgere. På den måde sikrer vi et indtægtsgrundlag for vores velfærdssamfund i fremtiden.
Et andet forhold undrer Karin Søjberg Holst om end endnu mere, nemlig den totale mangel på information, som hun og borgmesterkollegerne oplever. Det er som om, at telefonkablerne fra Christiansborg til de 11 omegnskommuner og Region Hovedstaden er blevet kappet over på det seneste: – Vi behandles simpelt hen dårligt. Vi hører ikke noget som helst, og vi er oven i købet en del af Letbanens ejerkreds. Det er meget, meget mærkeligt.
Karin Søjberg Holst er formand for de 11 kommuners borgmesterforum, og hun går ud fra, at anlægsloven vedtages inden sommerferien – og det plejer at være lige før grundlovsdag: – Jeg håber og tror det, men jeg ved det ikke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top