Beethoven på programmet
dirigent.jpg
Vincenzo Milletari. Foto: Privat
Gladsaxe symfoniorkester spiller Skæbnesymfonien og Kejserkoncerten

Der står værker af Ludwig van Beethoven på programmet, når Gladsaxe symfoniorkester holder forårskoncert lørdag 30. april kl. 16 på Mørkhøj Skole på Ilbjerg Alle.
Det er Symfoni nr. 5 i G-moll (Skæbnesymfonien) og Klaverkoncert nr. 5 (Kejserkoncerten.
Både dirigent og solist er ganske unge talenter og studerer ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium:
Dirigenten Vincenzo Milletari er født i Taranto i Italien i 1990. Han afslut-tede sine studier ved Brescia konservatorium med udmærkelse i 2013. I Danmark har han været gennem master-class i direktion under Giordano Bellincampi og Michael Schønwandt. Han fik en 2.plads ved ”Sir George Solti International Conduction Competition” i Chicago. Flere af de største danske symfoniorkestre, såsom Copenhagen Philharmonic samt Århus og Aalborg symfoniorkestre, har haft glæde af Vincenzo Milletaris kraftfulde og livlige fortolkninger af de klassiske komponister.
Den norske solist Christian Grøvlen er født i 1991 og har en rigt facette-ret karriere såvel bag sig som foran sig. Christian siger selv på sit smukke norske: ” I år har jeg spillet klaver i 21 år. Vi havde et klaver derhjemme. Om Kejserkoncerten siger han: ”Ærlig talt kommer jeg til Keiserkoncerten for første gang sammen med jer, og jeg er spændt på hvordan det opleves at spille denne ved en koncert.
Beethovens femte symfoni omtales ofte som ”Skæbnesymfonien”. Temaet ” …- ” blev kendt under 2.verdenskrig som BBC’s kaldesignal. Navnet skyldes, at Beethoven blev ramt af en hørenedsættelse, der med tiden blev til total døvhed – en ond skæbne for en komponist.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top