De strømmer til sport
Høvdingebold-02-15-16.jpg
I fredags blev der spillet høvdingebold i Gladsaxe Sportshal. Der var fuld fart på. Foto: Kaj Bonne.
Skolereform med ringe negativ effekt

Der blev truttet gevaldigt i dommedagsbasunerne, da skolereformen med længere skoledage blev vedtaget. Børnemedlemmerne ville flygte. Der blev talt om tal helt op til 20 procent. Men det er gået noget anderledes.
KBU – fodbold i København – har aldrig været større, og der er ventelister i mange klubber og i Gladsaxe går det også fint. I de fleste sportsgrene. Badminton og håndbold har det svært.
GIF Gymnastik har fået knap 500 nye børne- og ungemedlemmer i det forløbne år og er nu oppe på et medlemstal der lyder på ca. 2.000 medlemmer. Det er altså lykkedes foreningen at komme rundt om den længere skoledag, så den fortsat har gode idrætstilbud til børn og unge.
Medlemstallet i DGI Storkøbenhavn i aldersgruppen 0 til 18 år vokser fra 59.000 i år 2014 til 64.000 i 2015, eller en stigning på ca. 8,5 %. Det svarer ca. til DGI Storkøbenhavns generelle medlemsfremgang på 9,3 %.
Der er dermed ikke noget i DGI Storkøbenhavns tal, som tyder på at skolereformen har haft en generelt negativ indflydelse på medlemstallet i de Storkøbenhavnske idrætsforeninger. Og dermed ser det også ud til at skolereformen bidrager til at børn bevæger sig mere i dagligdagen. Det er vigtigt fordi mange børn og unge i Danmark bruger forholdsvis meget tid med stillesiddende aktiviteter.
Generelt har DGI´s Idrætsforeninger det godt i det Storkøbenhavnske område. Medlemstallet er gået frem fra 144.000 i 2014 til 157.000 i 2015.
”Jeg er meget tilfreds med fremgangen i DGI Storkøbenhavns medlemstal. De frivillige i foreningerne fortjener stor ros. De beviser at idrætsforeningerne bestemt har en fremtid i de store byer” siger DGI Storkøbenhavns formand, Peder Nedergaard.
De største idrætter er svømning med 36.000 medlemmer, gymnastik med 24.000 medlemmer og fodbold med 14.500 medlemmer. Alle tre idrætter er i vækst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top