Et enestående talent
Talentprisen-15-16.jpg
FIGs formand John Sørensen overrakte diverse priser til Tobias Skat Holmelund, der snart skal til spillets hjemland for at blive endnu bedre. Foto: Kaj Bonne
Softballspiller fik pris med på vejen til USA

Der var mange kandidater til at få tildelt Nordea Fondens talentpris, da den blev uddelt i Bagsværd forrige tirsdag. Men det blev softballspilleren Tobias Skat Holmelund fra Gladsaxe Softball og Baseballklub, der løb med hæder, penge og ros og en Kay Bojesenfugl i FIGs farver.
For fire år siden debuterede han på U19-landsholdet ved VM i 2012 i Argentina, selv om han kun var 14 år og siden har han i den grad klaret sig godt.
Han var igen med ved U19-VM i Canada i 2014, og året efter var han med til at vidne sølv ved europamesterskabet i Tjekkiet i den årgang.
I fjor debuterede han på seniorlandsholdet. Tre gange har han været blandt de ca. 350 unge, der er inviteret til Major League Baseball Tryout i Mainz i Tyskland og to gange er han blevet valgt som en af de 50 bedste unge baseballspillere i Europa – selv om han jo normalt spiller softball.
I fjor fik han lov til at spille med på det tyske landshold.
Til sommer skal han til USA. Han har fået et baseball scholarship og vil fortsætte sin uddannelse i USA.
Inden han tager til USA regner han med at spille baseball i den tyske Bundesliga i sommerferien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top