annonce
Flygtninge vil i arbejde
venstre.jpg
I panelet sad Mette Norling Schmidt fra Dansk Røde Kors asyl, Kirstine Fjorbak-Trier fra Dansk Flygtningehjælp, Lone Yalcinkaya, Venstres medlem af beskæftigelses og intregrationsudvalget, Martin Skou Heidemann, lokal erhvervsmand og direktør i Skou Gruppen samt Ammar Al Dakkak, syrisk flygtning, der har boet halvandet år i Danmark. Foto: Privat.
Virksomhed vil gerne have flere flygtninge ansat i byggebranchen

De flygter fra krigen, men kommer ikke til Danmark for ikke at lave noget. Det var budskabet fra Ammar Al Dakkak, en syrisk flygtning.
Han bor i Gladsaxe og arbejder i Føtex som sin syriske kone.
Ammar er af den opfattelse, at som flygtning er det vigtigt at kombinere dansk undervisning med et job, så man hurtigt bliver integreret i samfundet.
Ammar var en af deltagerne på et møde, som Venstre i Gladsaxe arrangerede i sidste uge med baggrund i den store udfordring med flygtningestrømmen mod bl.a. Danmark.
I 2015 kom der 27 flygtninge til Gladsaxe. Prognosen for i år er 101 flygtninge, der skal integreres i Gladsaxe.
I virksomheden Skou Gruppen, der har 150 ansatte, er man meget positiv overfor at tilbyde flygtninge job. Men de skal opfylde krav for at have en fremtid i virksomheden.
– Der tales kun dansk og man skal møde hver dag, have hænderne op af lommen og lave noget. Men jeg lover også, at hvis man gør en indsats, så er der ansættelse efter tiden med løntilskud udløber, forklarer Martin Skou Heidemann.
Han fik for noget tid siden en henvendelse fra Hørsholm Kommune, der spurgte om Ismail kunne komme i praktik. Han er 21 år og kommer fra Syrien.
Han gik to dage på sprogskole og tre dage i praktik i virksomheden. Siden hen seks måneder med løntilskud.
– Ismail fik fuldtidsjob hos os. Han skal nu i lære som tømrer, forklarer Martin Skou Heidemann, der efterlyser muligheden for at få flere flygtninge ansat i byggebranchen med eksempelvis indslusningsløn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top