Gladsaxe Kommune lever i sin egen cykelfantasi
cykelsti.jpg
“Gladsaxe Cykler er en naturlig udvikling og fortsættelse af en mangeårig vedholdende strategi for sikre bløde trafikanters sikkerhed”.

Sådan står der på kommunens hjemmeside. Sammen med tonsvis af udmeldinger om hvor fantastisk det går med cykleriet i kommunen, kunne man godt blive fristet til at tro, at kommunen her – som på andre områder – faktisk er en rollemodel. Indtil man så cykler sig en tur, selvfølgelig. Og læser byrådsreferater. Så bliver man for alvor bekymret. ”Vi har en plan for skolestier”. Ja, men der er der ingen planer om stier til alle skoler i kommunen. Eller fra alle sider af skolerne. I år 2016 i ”Danmarks måske bedste cykelkommune”. ”Vi har masser af cykelprojekter”. Ja, fordi man er rigtig meget bagud. Hvor mange år før Gladsaxe fik Lyngby lavet cykelsti på Stengårds Alle? Og hvilken tilstand er stierne på hovedgaderne? Og hænger stierne sammen i ruter?
Faktum er desværre, at et flertal i byrådet har stemt i mod at cykeltrafik skal tænkes ind ved nybyggeri. Og at man mener, at et vejbump er lige så godt som en cykelsti. Det er bare ikke godt nok for en cykelglad befolkning i et tætbebygget område, hvor det giver mening for mange at tage cyklen. Vær stolte når I laver noget godt, og vær ærlig når man er bagud. Vi er borgere, ikke kvæg I skal manipulere med, så kom ud af tågerne, og skab bedre løsninger.

J. Jørgensen
2880 Bagsværd

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top