Jazz med strygere
jazz.jpg
Jakob Dinesen på saxofon akkompagneres bl.a. af fire strygere og den svenske pianist Magnus Hjorth, der har lavet en cd med Gershwinmusik. Foto: Privat.
Jakob Dinesen akkompagneres bl.a. af fire kvindelige musikere

Fredag aften blænder Gladsaxe Jazzklub op for et noget anderledes musikalsk arrangement. En solid rytmegruppe, en strygerkvartet og én af landets dygtigste saxofonister vil stå klar med underholdning af høj klasse.
Saxofonisten Jakob Dinesens pladeudgivelse, ”Yasmin”, blev kåret til ’Årets Danske jazzudgivelse 2014’ af bladet ’Jazz Special’.
Pladen blev udvalgt blandt 113 danske jazz-udgivelser.
Anmeldere i både dags- og fagpressen – og fra både jazzmiljøet og det klassiske ditto – var begejstrede.
En anmelder skrev bl.a.:” ’Yasmin’ rummer musik, der ikke bare kan betegnes som virtuost spillet, men også som intim og decideret smuk”
Jakob Dinesen har boltret sig med sin tenorsax over det meste af verden. Afrika, Cuba, Thailand, USA, Japan og Australien har lagt scener til hans gedigne saxspil. Og hæderspriser har han modtaget masser af.
Orkestret ’Dino with Strings’ er kort og godt lig romantiske ballader med et superhold af jazz-musikere i jakkesæt – og en kvindelig meget smuk og velklingende strygerkvartet i balkjoler og høje hæle.

Besætning:
Jakob Dinesen (tenorsax), Magnus Hjorth (piano), Anders Christensen (bas), Jakob Høyer (trommer), Andrea Gyarfas (violin), Karen Johanne Pedersen (violin), Sidsel Most (viola) og Samira Dayyani (cello)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top