annonce
Klar til Rio
blume.jpg
Pernille Blume hamrede en forrygende tid af på 50 meter fri og er dermed klar til OL. Foto: Privat.
Pernille Blume første svømmer fra Gladsaxe der skal til OL

Der blev skrevet lokal idrætshistorie set med Gladsaxebriller, da der var Danish Open i Bellahøjbadet. Her gjaldt det kvalifikation til først og fremmest olympiske lege i Rio, men også udtagelse til EM for senior og EM for junior. Endvidere var der mulighed for at kvalificere sig til seniorlandsholdene.
Pernille Blume kvalificerede sig til de olympiske lege i Rio de Janeiro i Brasilien til sommer som den første GSC svømmer i historien. I første omgang svømmede Pernille lige over kravtiden på 100 fri. Hun tog dog revanche og hamrede under kravtiden på 50 fri med en kæmpe personlig rekord og verdens 6.hurtigste tid på 50 fri i verden i år. Pernille er også kvalificeret til at svømme 4×100 holdmedley, hvor det danske hold er iblandt de 8 bedste hold i verden og har chancen for at vinde en medalje. OL i Rio starter 5. august.
Kristina Thomsen kvalificerede sig til det danske seniorlandshold ”Vikings” hvilket udløser to store internationale stævner hen over sommeren hvor hun skal repræsentere Danmark. Det er i hhv. Italien og Portugal. Kristina kvalificerede sig via 50 fri.
Lasse Pittioni kvalificerede sig til landsholdsgruppen ”Great Danes” via sin personlige rekord på 100 bryst. Det udløser en umiddelbar tur til et større stævne i Norge, hvor Lasse skal repræsentere de danske farver.
Hele to svømmere kvalificerede sig til EM for juniorer. Det er omkring et årti siden at Gladsaxe havde sin seneste svømmer kvalificeret til EJM. Victoria Bierre kvalificerede sig på både 50 og 100 ryg mens Freja Gram kvalificerede sig på 200 fri. Ud over deres individuelle kvalifikationer er pigerne også kanditater til de danske holdkaphold. Em for junior foregår i Ungarn fra d. 6-10 Juli.
Således alt i alt en sommer med suverænt den stærkeste landsholdsrepræsentation i Gladsaxe svømmeklubs historie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top