NM til Gladsaxes basketdrenge
NM-til-basketdrenge.jpg
Gladsaxes basketdrenge havde grund til at juble. I den svenske by Södertälje vandt de Scania Cup med en finalesejr over et hold fra Helsinki. Foto: Privat.
U12-drenge vandt det uoffcielle nordiske mesterskab i Sverige

Det er ikke ofte, at dansk basketball henter international hæder. Men nu kan Gladsaxe Basketballs U12-drenge kalde sig uofficielle nordiske mestre.
I den svenske by Södertälje – 35 kilometer vest for Stockholm – vandt Gladsaxe i påsken finalen i Scania Cup over EBT Helsinki fra Finland med 58-46. En kærkommen sejr til Gladsaxes talentfulde
Spillere, der tidligere i denne sæson har tabt to finaler. Slutkampen mod finnerne blev meget spændende, selv om Gladsaxe startede godt og var stort foran.
I sidste quarter nåede EBT op til kun at være fire point bagud, men en timeout fik stabiliseret Gladsaxe-djævlenes forsvar, så sejren kom i hus.
Scania Cup spilles hvert år med de bedste nordiske klubhold og tæller derfor som uofficielt NM. I år deltog 140 hold i forskellige aldersgrupper. Gladsaxe har ikke tidligere været inviteret, men efter drengenes flotte spil i ligaen og ved en række stævner, kom de med som blot det ene af tre danske hold i U12 – de andre hold var Værløse og BMS.
Gladsaxe indledte med en sejr på 47-41 over TUNMKY fra Turkku i Finland og fortsatte med puljesejre over Værløse (59-45) og Södertälje (71-30). Førstepladsen i puljen gav et semifinaleopgør mod BMS, som blev vundet uden besvær, da man problemløst fik dækket op for Ballerups-topscorer tidligt i kampen.
Næste udfordring er i juni, hvor Gladsaxe U12-drenge rejser til venskabsbyen Split i Kroatien for at prøve kræfter med de bedste hold dernede. Det skal blive spændende at følge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top