Plejefamilie til efterladt spædbarn
Hittebarn-01-14-16.jpg
Politiets kriminaltekniske medarbejdere var hurtigt i gang med arbejdet i Værebroparken. Foto: Kaj Bonne.
En lille pige blev fundet i live i Værebro og en plejefamilie er allerede fundet

Gladsaxe Kommune fandt meget hurtigt en plejefamilie til det efterladte spædbarn, som i fredags blev fundet i et affaldsrum under en beboelsesejendom i Værebroparken 90.
Til landsdækkende medier kunne Tine Vesterby Sørensen, familie- og rådgivningschef i Gladsaxe Kommune i løbet af fredagen oplyse, at der var blevet fundet en plejefamilie. Plejefaderen besøgte pigen på Rigshospitalet i løbet af fredagen og blev medindskrevet dagen efter: Det bliver faren i plejefamilien, der kommer til at få hovedansvaret for barnet. Plejefamilien er meget professionel og har prøvet at være plejeforældre før. Desuden har de også prøvet at få et akut barn ind før. Det skulle være en familie, der ikke bare er søde og rare, men også kan kapere at få et nyfødt barn ind, og som ved, hvad deres opgave er, siger Tine Vesterby Sørensen.
Den gruopvækkende historie gav genlyd over det ganske land. Heldigvis kunne Københavns Vestegns Politi tidligt meddele offentligheden: – Der er tale om en nyfødt pige på ca. 3 kilo, der nu bliver tilset af læger på Rigshospitalet. Pigen er i live og har det efter omstændighederne godt.
Det var en ejendomsfunktionær som fandt spædbarnet under sit arbejde. Myndighederne blev straks kontakten, og der blev handlet hurtigt fra alle sider.
Politiet var talstærkt til stede ved findestedet med kriminalteknikere, så man kan finde ud af, hvor barnet er født, og hvem moderen er.
– Men selv om vi har talt med mange vidner, så vil vi fortsat opfodre alle der har viden om denne sag, til at kontakte politiet, ligesom vi også indtrængende vil opfordre moderen til den lille pige, om at melde sig til os, da vi er sikker på, at også hun har brug for hjælp, siger vicepolitiinspektør Carsten Jansson fra Københavns Vestegns Politi.
Har du informationer i sagen, skal du ringe til Københavns Vestegns Politi på 43861448.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top