Politikadetter fra Gladsaxe præmieret
Politikadetter-01-51-15.jpg
Politikadetterne var på natarbejde i Bagsværd. De unge på 12-14 prøvede i en uge at være på arbejde sammen med de uddannede politibetjente. Foto: Kaj Bonne.
Vestegnens politikadetter vandt Den Kriminalpræventive Pris 2016

Den Kriminalpræventive Pris, der uddeles af Det Kriminalpræventive Råd, blev i år tildelt politikadetterne fra Vestegnens kommuner Gladsaxe, Ballerup og Herlev. Det var justitsminister Søren Pind (V), der overrakte diplom, blomster og en check på 50.000 kroner til vinderprojektet.
”Politikadet” var et af fire nominerede projekter, der på forskellig vis forebygger kriminalitet og gør en forskel.
I flere omgange blev otte drenge i alderen 12-14 år fra Gladsaxe udvalgt til at deltage i ”Politikadet”. Forløbet gav de unge mulighed for at prøve kræfter med hverdagen som politibetjent i en uge, hvor faste rammer, disciplin, ansvar, struktur og tillid er bærende værdier.
Projektet har taget udgangspunkt i, at en del unge i udsatte boligområder kan have dårlige erfaringer med myndighederne. Særligt hvis de unge tror, at myndighederne ikke er til for dem eller deres familier. ”Politikadet” har været med til at skabe tillid mellem kriminalitetstruede unge og politiet.
– Vi er rigtig glade og stolte over at modtage Den Kriminalpræventive Pris. Jeg er især glad på drengenes vegne, som har været sindssygt spændte op til, siger Kim Christiansen, politidirektør i Københavns Vestegns Politi.
Københavns Vestegns Politi rettede også en tak til kommunerne, boligselskaberne og de medarbejdere hos Københavns Vestegns Politi, der har stået bag projektet.
jll

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top