Præstetanker uge 14
-

FRYGT IKKE

”Du skal ikke være bange – jeg bliver hos dig.” Det kan man få lov at sige til et barn, der er vågnet med mareridt. Så sætter man sig hos det – og siger: ”Du skal ikke være bange; jeg bliver her og passer på dig.”
I den situation kan de fleste voksne mennesker godt give et barn den nødvendige tryghed. I mange andre situationer er det sværere at skabe tryghed. For hvad siger vi til det menneske, som skal i gang med en kemobehandling for anden gang, eller som lige har mistet sit livs kærlighed? Da bliver store ord og løfter svære at sige.

I bibelens salme 23 – kaldet Hyrdesalmen – sætter et menneske ord på den tryghed det finder i troen på Gud: ”Selv om jeg går i mørkets dal, frygter jeg intet ondt, for du er hos mig. ” Det er store ord fra et menneske, som kender til det at gå i mørkets dal – der hvor livet bliver sort og fremtiden uvis.

Hvad er det der giver tryghed og får frygten til at forsvinde? Det er troen på at der er en Gud, den gode hyrde, som altid går med og kan handle. Også dér hvor alt ser sort og mørkt ud.

JESU EGET LØFTE

Hvordan ved vi at Gud går med os? Det gør vi fordi vi kender Jesus. Vi kender ham og genkender hans ord når vi hører eller læser dem.
Når nogen siger: ”Frygt ikke, du lille hjord, for jeres Fader har besluttet at give jer himmeriget”, så ved vi at det er noget kun Jesus kunne finde på at sige. Og som kun han har mandat til at sige. Vi genkender ord af Jesus. Og måske kan vi ved nærmere eftertanke finde frem til flere af disse Jesus-ord og glæde os over dem. F.eks. hans ord om at ”jeg er med jer alle dage indtil verdens ende”.
Det er ord, som blev sagt at Jesus efter at han havde givet sit liv på korset for at skænke os liv. Det er den opstandne frelser der siger ordene: ”jeg er med jer!”

Det betyder at uanset hvad vi står overfor i dag og i morgen, kan vi møde det med vished om at der er én som er stærkere end os, som hele tiden går med os.
Nogen gange redder han os ud af den mørke dal; andre gange går ham med os hele vejen igennem den mørke dal, og ind i hans evige herlighed.

Venlig hilsen
Per Ole Rasmussen,
Buddinge kirke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top