Præstetanker uge 15
-

På vej

Jeg er vejen og sandheden og livet siger Jesus. At tro at man kan komme til faderen uden om Jesus går ikke. Det er overflødigt at spørge om efter vejen til Gud. Jesus er ikke vejviser, han er vejen.
I troen på ham er vi allerede ved målet. Der er en vej mellem Gud og mennesker. Livet er en vej mellem et jeg og et du. Og den vej ER gået fra Gud til os, derved at Gud blev menneske i Jesus. Afstanden mellem os og Gud er væk.

Det er Guds personlige tiltale på ny gennem Jesus. Det er i ham vi møder den sandhed at Gud vil være med os og vi derfor altid må tro os set et andet sted fra, nemlig fra Guds kærlighed. Sandheden er Guds virkelighed, Guds rige. Bliv i den sandhed siger Jesus.
For heri er livet. Livet ER i forhold til Gud. Livet ER at der er plads til os hos Gud her og nu og engang.

Jesus sagde til ham: ”Jeg er vejen og sandheden og livet; ingen kommer til Faderen uden ved mig. Kender I mig, vil I også kende min fader. Og fra nu kender I ham og har set ham.”
Jesus er ikke til at komme uden om, når det gælder om at komme til Gud.. Der er en vej mellem Gud og mennesker, mennesket Jesus. Og den vej er gået fra Gud til os, derved at Gud blev menneske i Jesus. Afstanden mellem os og Gud er væk.
At kende vejen er at tro på Jesus og vide at målet de himmelske boliger er nået, ejet i troen. På vandring mod dem kan man bede for hinanden at

Må Kristus være foran dig og vise dig vejen
Må Kristus være ved siden af dig og ledsage dig.
Må Kristus være bagved dig og beskærme din ryg.
Må Kristus være nedenunder dig og holde dig oppe, når du falder.
Må Kristus være inden i dig og fylde dig med sin ånd.
Må Kristus være omkring dig og bevare dig fra alt ondt.
Må Kristus være oven over dig og velsigne dig.

Peter Friis Olesen
Sognepræst v Buddinge kirke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top