- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Rødderne har rødderne i orden

Øverst på plakaten for Nordic Noise Festival står ”Mike Tramp featuring Lucer”. Der er ingen tvivl: fredag den 13. maj er Lucer hovedattraktionen sammen med Mike Tramp. Det er noget af et skulderklap rocklegenden Mike Tramp med en fortid i bl.a. Mabel og White Lion giver pladeaktuelle Lucer.
Lucer består af brødrene Anders og Lasse Bøgemark Christiansen og Jonathan Nørgaard, og de tre har spillet sammen siden 2013. De lærte hinanden at kende ved en tilfældighed. Over for brødrenes faders firma S.E. Glas på Søborg Hovedgade, hvor både Anders og Lasse stadig arbejder, stod Jonathan og serverede sandwich i et cateringfirma. Når brødrene var sultne kom de over efter mad. På et tidspunkt fandt Lasse i storskrald en lille tromme, og så var der med det samme hul igennem til Jonathan, der er trommeslager. De tre taler om ”Gladsaxe Rock City”. Om led Zeppelin og de stolte traditioner herude. De har også øvet og givet den gas i glarmesterens baglokale, så naboerne nysgerrigt kiggede ud af de vinduer, der blev sat i rocksvingninger.
For nylig udgav bandet sin første plade (både CD og vinyl). Og når Lucer bliver bedt om at klassificere deres musik, er bandet gået fra det AC/DC-inspirerede til noget mere à la Oasis eller Foo Fighters: – Men selvfølgelig er vi allermest os selv, siger bandmedlemmerne, som vi har sat stævne på Zeppelin Bar på Vesterbro, hvor Jonathan har studenterjob som bartender. Af naturlige årsager hænger Lucer ud her. Og på barens lille scene har Lucer da også givet den for fuld skrue, så dug, sved og ølhørm blandes med fed rocklyd.

På turné
Det er sjældent at et rockband går fra at være ukendte den ene dag til stjernestatus den næste. Rockmusik er hårdt arbejde. Medlemmerne skal finde og definere sig selv i bandet. Og det tager år at få skabt den rette lyd og stil. Lucer er da også inde i et veritabelt arbejdsraseri, hvor de på den ene side satser 110 procent på musikken – og på den anden side henter penge hjem ved at skære i glas eller servere. Man kan sige, at de tre alle dobbeltjobber i disse år.
– Da vi skulle på tour, så sagde vores venner: Fedt, så står den på rock’n’roll og bajere og damer. Sådan tror man, at det er, men det holder ikke en meter, siger rødderne. Og de ved, hvad de taler om, for gennem deres venskab med Tramp har de fået deres rockrødder tunet.
Mike Tramp udvalgte Lucer som sit band, da han var på europæisk tour. 55 jobs rundt i Europa – med særligt mange koncerter i Storbritannien, England, Holland og Sverige.

Læremester
Mike Tramp er en god læremester for de lærelystne musikere: – Han har lært os, hvordan man optræder på en scene. Han har også et vidtforgrenet netværk, som vi forhåbentlig kan trække på i fremtiden. For vi vil det her. Vi vil sgu være et rockband, som folk lytter til.
– Det var helt vildt at være på turné. Det har givet os blod på tanden. Overalt så vi backstage, den utrolige respekt, som Mike er omgærdet af. Alle kendter White Lion. Derfor var det stort for os at være med ham rundt. Sammen med Mike sad vi i en lille tourbus og kørte fra by til by. Satte gear op, spillede toenhalv time for fuldt drøn, tog gearet ned igen, hjem på hotellet og sove. English breakfast næste morgen og videre til en ny by. Der var slet ikke tid til at fyre den af om natten, og vi kunne heller ikke, for vi var helt smadrede bagefter, lyder det fra Lucer, som blandt andet spillede koncert for 15.000 ellevilde tyske rockfans.
Heldigvis kan vi andre jo godt fyre den af. Og Lucer er ikke kede af, at de har fået det prædikat, at de er et band, der spiller festrock som man kan drikke noget øl til.
– Vi har den rigtige sammensætning af bandet, og vi har en rigtig god arbejdsmoral, siger de tre rockmusikere, hvis koncertkalender bliver fyldt mere og mere. Flere og flere koncerter spilles rundt om i det ganske land. Populariteten er også stigende. Således har en yngre dame fået tatoveret Lucers logo.
Til gengæld oplever Lucer som så mange andre nutidige rockbands, at bortset fra Alex Nyborg Madsen er interessen for hjemlig rock lav blandt pladevenderne. Men publikum … de har chancen til Nordic Noise 13. maj, og de fremmødte kommer næppe til at fortryde det.