- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Seje piger spiller basketball

150 piger var til festival

I lørdags var Gladsaxe Sportshal 2 fyldt til bristepunktet med 150 seje, søde og skønne piger der var samlet til pigebasketfestival.
Der blev driblet, afleveret, danset, heppet og spillet ungdomslandskamp, grinet, fnist og hygget i et stort fællesskab med basketball som omdrejningspunkt.
Pigerne kom helt fra Odense, Holbæk og Egedal – og selvfølgelig også en masse lokale piger fra Gladsaxe Basketball Klub

Basketball med landstræneren
Kort efter ankomsten var pigerne i gang med en masse øvelser og lege igangsat af ungdomslandsholdstræner Anja Andersen.
Der var piger på 7 og piger på 15 år, både de dygtige ungdomslandsholdsspillere og piger der aldrig havde prøvet at spille basketball før.
Det var en fornøjelse at se hvordan pigerne hjalp hinanden og hyggede sig på kryds af tværs uanset hvilken klub, alder eller niveau de spillede på.
Især pigerne på U16-damelandsholdet gjorde et stort arbejde ud af at alle var med og kunne finde ud af øvelserne.
Kl. 11 kom Toniah Pedersen, der udover sin spektakulære frisure er danser og koreograf for bl.a. X-faktor deltagerne. I løbet af en times tid lærte alle basketpigerne en meget fin koreografi og der blev svinget og spjættet til den helt store guldmedalje.
Der blev også spillet en landskamp. det var mod Irland, der blev besejret med 67 point mod 56.
Frida Formann fra Værløse Basketball Klub blev dansk topscorer med imponerede 27 point.
Efter kampen var de deltagende piger forvandlet fra entusiastiske tilskuere til aktive basketballspillere, og eftermiddagen blev indledt med en masse sjove øvelser der igen fik pulsen i vejret. I den sidste times tid blev der spillet en masse små kampe med stort humør og temmelig trætte ben.
Det var nogle glade og trætte piger der afsluttede dagen med at modtage en lille goodie-bag og råbe ”Girl Power” så højt at det kunne høres helt over i svømmehallen!

Flere piger spiller basketball
Pigebasketfestivalen er et led i den fælles indsats som Danmarks Basketball Forbund (DBBF) og DGI Basketball indledte i 2013.
Og at dømme efter fremmødet og begejstringen er pigebasketfestivaler kommet for at blive.
”Det er fantastisk at mærke den energi og det fællesskab, der bliver skabt mellem pigerne i løbet af sådan en dag”, siger Mads Bojsen der arbejder i DBBF og DGI, ”og det virker efter hensigten”, fortsætter Mads Bojsen og uddyber ”Jeg snakkede med to piger fra Mørkhøj der ikke går til basketball endnu. Men det skulle det helt sikkert starte i Gladsaxe Basketball Klub fortalte de mig”.
Og det er lige præcis et af de vigtigste formål med den fælles indsats, at få flere piger i gang med at spille basketball.
”Det er sjovt, hyggeligt og en god måde at være sammen med veninderne”, siger Anna (10 år)
”Jeg prøvede det i skolen og synes det var sjovt, og så startede jeg i klubben” bryder Josefine (10 år) ind med – ”Og jeg fik en prøvetime, og synes det var sjovt, så nu er jeg også med i klubben”, følger Roberta (10 år) sin venindes udsagn med. Alle pigerne er sammen med deres veninder Olivia og Seyma medlemmer i Gladsaxe Basketball Klub.