Topnavne til 1. maj-møde
pernille_skipper_.jpg
Pernille Skipper repræsenterer Enhedslisten ved 1. maj mødet på Buddinge Skole. Foto: Privat.
Pernille Skipper og Pia Olsen Dyhr på Buddinge Skole

Mere demokrati – mere velfærd
Under den parole inviterer Enhedslisten, SF og SF-Ungdom til fælles 1. maj på Buddinge skole. I år falder 1. maj på en søndag, så de fleste har fri og kan mødes fra 9.00 til 12.00 til gratis morgenkaffe, god musik, fællessang og politiske taler af fremtrædende politikere fra de to partier.
Kl. 09.15 taler Enhedslistens folketingsmedlem Pernille Skipper. Hun er 32 år og kommer fra Ålborg, men bor nu på Vesterbro i København. 2011 blev hun valgt til folketinget og samme år blev hun jurist fra Københavns Universitet. Nu er hun sit partis ordfører når det drejer sig om retspolitisk, ligestilling og socialpolitik, og så er hun den sandsynlige efterfølger for Johanne Schmidt-Nielsen til det kommende folketingsvalg.
Kl. 09.45 taler SF’s formand Pia Olsen Dyhr. Da SF var i regeringen var hun handels- og investeringsminister og transportminister, men da SF forlod regeringen overtog hun formandsopgaven med at genrejse sit parti. Hun er 45 år, opvokset i Københavns vestegn under vanskelige sociale vilkår og bor nu i Brønshøj. Hun er tidligere landsformand for SF-Ungdom og uddannet som cand.scient.pol.
Kl. 11.00 tildeles Gladsaxe ytringsfrihedspris til den unge feminist Emma Holten. Hun blev udsat for voldsom hævnporno på internettet, men i stedet for at bøje nakken og krybe i skjul valgte hun at gå til modstand.
Den gode musik og den gode stemning vil Det Røde Guld som sædvanligt forsøge at skabe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top