Vestindisk besøg
Gladsaxe Gymnasium deltager i et UNESCO-netværk om slavehandel

Gladsaxe Gymnasium fik en særlig gæst på besøg i sidste uge. I forbindelse med gymnasiets deltagelse i UNESCO’s Transatlantatic Slave Trade-netværk, gæstede Lauren Larsen, Ph.d. og koordinator på The Virgin Islands Department of Education, gymnasiet. Det danske efternavn vidner om Danmarks fortid som kolonimagt og slavehandlernation, og det var da også det historiske bånd mellem Danmark og Dansk Vestindien (i dag: US Virgin Islands) der var anledning til besøget.
Under mottoet ”Breaking the Silence” arbejder afrikanske, caribiske og europæiske skoler med konsekvenserne af slaveri og slavehandel i trekantshandlen. Men samarbejdet skal ikke kun sætte fokus på lidelse og undertrykkelse. Samarbejdet har også fokus på at engagere efterkommere af slaver og slaveejere i et positivt kulturmøde med konstruktiv dialog, der skal bygge bro og vække historisk bevidsthed og tolerance.
Lauren Larsen kom forbi Gladsaxe Gymnasium og holdt oplæg for fire 1.g-klasser om Danmarks slavefortid, om sukkerproduktionen, og om øboernes begrænsede borgerrettigheder i USA, hvor de eksempelvis ikke kan stemme til præsidentvalget, selvom de er amerikanske statsborgere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top