Vil tage penge fra Gladsaxe
Venstre-borgmester Jens Ive fra Rudersdal Kommune går efter at tage nogle af de penge tilbage, som den ressourcestærke nordsjællandske kommune giver i udligning til bl.a. Gladsaxe.

Ive kritiserer i Frederiksborg Amts Avis den kommunale udligningsordning i skarpe vendinger. Rudersdal sender 1,2 milliarder kroner videre, heraf går 500 millioner kroner går til hovedstadsudligningen.
Jens Ive er særdeles utilfreds med den halve milliard, som går til stærke kommuner som Gladsaxe, Ballerup, Albertslund og Hvidovre. De penge ønsker Ive at fratage dem. Gladsaxes borgmester Karin Søjberg Holst (A) forstår ikke Ives kritik: – Rudersdal har et langt større skattegrundlag og mange ressourcestærke borgere. Vi har nogle dejlige borgere i Gladsaxe, men jeg er sikker på, at Ive ikke vil bytte borgere. Vi har mange sociale udfordringer, som man ikke kender til i Rudersdal. Hovedstadsudligningen tager højde for dette misforhold. Jens Ive vil indkalde kommunerne i hovedstadsområdet til en drøftelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top