- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

50 år med den fineste te

Det er som at falde ned i en tidslomme, når man besøger Te-Kaffe-Helse i Buddinge Centret. Afvejningen foregår med vægtlodder, og det er ikke muligt at betale med dankort. Bag disken står Ernesto Ramon Frandsen, ejeren af butikken gennem et halvt århundrede. Hans spanske fornavne har en forklaring.
– Jeg er født af danske forældre i Argentina i 1929. Min mor, søster og jeg fik plads på damperen til Danmark i 1937, mens min far og storebror blev tilbage for at tage hyre på et skib for at få råd til deres billetter over Atlanterhavet, fortæller Ernesto Ramon Frandsen. Oprindelig startede han butikken i Dannebrogsgade i 1966, halvandet år senere rykkede han rundt om hjørnet til Sønder Boulevard, og i 1974 fandt han sig til rette i Buddinge Centret.
– Jeg havde en svær start, for folk var ikke vant til at købe te og kaffe af den bedste kvalitet. Men nu har jeg holdt i 50 år, så noget må jeg jo gøre rigtigt. Der dukker stadig kunder op, som er kommet her gennem alle årene i Buddinge. Heldigvis har folk efterhånden en større kvalitetsbevidsthed, og de udvælger meget præcist det, som de kan lide, siger Ernesto Ramon Frandsen.

Langvejs fra
Folk kommer gerne langvejs fra, når de skal have den fineste te. Mens vi er på besøg, kommer et kinesisk restauratørpar fra Vesterbro. De skal have jasminte med blomster i – og det kan de få hos Ernesto. Få minutter senere åbner Birte Husum døren ind til butikken. Hun er en lokal kunde, som har handlet hos Ernesto i mange år. Hun beder om et kilo ”cool mint”: – Jeg drikker ikke anden te, og et kilo holder i et par måneder.
Ernesto vejer nøjagtigt et kilo af med sin vægtlodder: – Posen vejer jo 20 gram, og kunden har bestilt et kilo te.
Birte spørger, om Ernesto overvejer at stoppe: – Ikke hvis jeg kan undgå det.
Ernesto kører dagligt til Buddinge fra Rødovre, hvor han bor sammen med sin kone Annett.