annonce
Bagsværd samler ind til verdens brændpinkter
Læger uden Grænser håber på hjælp fra lokalsamfund

Når Læger uden Grænser går på gaden 29. maj for at samle ind til nødstedte mennesker verden over, går flere af Bagsværds borgere med. Den lokale indsats er uvurderlig for lægerne og sygeplejerskerne i de kriseramte områder.
’Meld dig som indsamler den 29. Maj’. ’Bliv læge for en dag’. ’Vær med til at redde liv, når Læger uden Grænser samler ind’. Det er de budskaber der lyder, når de lokale frivillige i Bagsværd er på gaden i disse dage, for at fortælle om behovet for, at der er indsamlere, der vil bruge 3 timer af deres søndag på at samle penge ind.
”Læger uden Grænser gør et helt fantastisk stykke arbejde ude i verden. Deres udsendte sætter livet på spil hver dag i et forsøg på at redde mennesker fra krige og andre katastrofer. Jeg har meldt mig som frivillig indsamlingsleder, fordi jeg gerne vil bidrage til deres gode arbejde og skaffe en masse indsamlere til den 29. maj. Nu håber jeg bare, at det lykkes,” siger Mikael Barfred fra Stengårdskvarteret.

Behov for flere hænder
Netop den lokale opbakning er vigtig for Læger uden Grænser, der med den kommende Landsindsamling er ude og bede om lokal indsamlingshjælp til deres arbejde for første gang nogen sinde.
”Da vi ikke har lavet den her form for indsamling før, er det meget vigtigt for os, at lokalmiljøerne er så gode til at bakke os op, som de blandt andet er her i Bagsværd. Vi mangler stadig hænder i marken, men er dybt taknemmelige for den store indsats, der allerede er blevet gjort,” siger Jesper Brix, der er direktør i Læger uden Grænser.

Læger uden Grænser samler ind for første gang
Det er en ændring af indsamlingsloven, der nu giver Læger uden Grænser mulighed for at samle ind til de mange mennesker i verden, der står uden lægehjælp, mangler medicin og ikke er i besiddelse af de basale fornødenheder efter at være blevet ramt af en krig, en katastrofe eller en flugt mod et bedre liv. Læger uden Grænser er verdens største medicinske nødhjælpsorganisation og hjælper de allermest sårbare mennesker i verden – ofte dér hvor ingen andre træder til.
Meld dig som indsamler: www.indsamling.msf.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top