Bedst om morgenen
Forældre-Skole-01-22-16.jpg
Forældrene kunne nå forbi tre af de fem workshops, inden turen gik ud i klasserne, hvor man kunne se, hvordan der arbejdes efter målsætningen i skolereformen. Forældrene kunne nå forbi tre af de fem workshops, inden turen gik ud i klasserne, hvor man kunne se, hvordan der arbejdes efter målsætningen i skolereformen. Foto: Kaj Bonne.
Grønnemose Skole havde succes med utraditionelt tilbud til forældre

”Hvad laver de egentlig henne på skolen, og hvad er det egentlig med den skolereform? ”.
Det vil man gerne forklare på Grønnemose Skole, så forældrene blev inviteret til møde på skolen. Om aftenen. Der kom syv deltagere.
Så blev der tænkt store tanker. Og det endte med invitationer til at forældrene kunne komme om morgenen til projekt Åben Morgen. Og det blev ikke så lidt af succes i den forgangne uge.
-Første dag havde vi 25 deltagere, næste dag kom der 35, og nu er vi så nået endnu højere op i dag, konstaterede skoleleder Carsten Bott, da Gladsaxe Bladet kiggede forbi onsdag morgen. Mødet gik i gang klokken 8, hvor Carsten Bott orienterede om formålet med arrangementet, hvorefter fem lærere orienterede om forskellige projekter i såkaldte workshops.
Der arbejdes ud fra systemer hentet i New Zealand og England, men man gør meget ud af at få talt så meget dansk som muligt, så et ord som f.eks. mindset erstattes af tankesæt.
I løbet af de få dage blev der høstet gode erfaringer. Møderne udviklede sig fra dag til dag, så forældrene fik større og større udbytte.
Efter de korte introduktioner kunne forældrene gå på besøg i klasserne for at se, hvordan tingene bliver grebet an rent praktisk.
-I betragtning af, at vi har ca. 1.000 elever på skolen, så synes jeg faktisk at det var fint, at vi var tæt på at 100 forældre fik tid til at kigge forbi, siger Carsten Bott.
-Nu skal vi lige finde ud af, om vi trods alt også skal have et møde eller to om aftenen, for det er ikke alle, der kan nå forbi skolen om morgenen, siger Carsten Bott.
Gladsaxe er sammen med Gentofte, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner indgået i et meget omfattende og ambitiøst samarbejde, hvor man bestræber sig på at eftersætte reformens mål om synlig læring.
-Og husk, vi er som skole i gang med at omstille vores praksis, men vi er ikke helt i mål endnu, pointerede Carsten Bott.

Kampvalg
Der skal snart være valg til skolebestyrelsen, og på Grønnemose Skole er der så mange enagerede forældre, at der er syv kandidater til de tre ledige pladser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top