annonce
Besøg på den ukendte virksomhed
cfd.jpg
Der blev lyttet opmærksomt, da der blev fortalt om aktiviteterne hos CFD. Foto: Flemming Bruun.
Lokalhistorisk Forening besøgte døvecenter

På en af forårets smukkeste dage besøgte Gladsaxe Lokalhistoriske Forening en af kommunens mest ukendte virksomheder, nemlig CFD, som tidligere hed Center for Døve. CFD, som i det daglige ligger skjult for offentligheden mellem Oktobervej, Generatorvej og Hillerødmotorvejen tog med åbne arme imod foreningens medlemmer.
I et levende foredrag berettedes om CFD’s historie tilbage fra 1869, hvor Arbejdshjemmet for Døve blev etableret som uddannelsestilbud og hjem for døve piger, der efter deres skoletid på en døveskole skulle have et voksenliv sammen med andre voksne døve.
Arbejdshjemmet flyttede i juni 1972 som den landsdækkende institution Hjemmet for Døve til nye lokaler på Oktobervej 22.
I dag er CFD en moderne virksomhed med landsdækkende sociale tilbud til mennesker, der er døve, har et høretab eller et kombineret syns- og høretab, og som har behov for tegnsprog eller andre former for tilpasset kommunikation. På stedet ligger foruden administration også boligbebyggelsen Karvig og Døves Vaskeri. Alt sammen i lyse og venlige omgivelser.
Efter den spændende rundvisning bød DCF på sandwich til de begejstrede deltagere.
Forårets sidste arrangement finder sted 9. juni på Hovedbiblioteket og er foredraget ”Grevinden af Bagsværd”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top