- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

De kæmper for det gode liv

Alle kan blive ramt af det. Som et lyn fra en klar himmel kan man blive sendt i jorden af et hjertetilfælde – hvis det da ikke går helt galt.
Når man så har fået indopereret en pacemaker, fået en ballonudvidelse eller været gennem en større operation, så skal kroppen passes og plejes.
Det har mange medlemmer af Hjerteforeningen i Gladsaxe taget til sig. 16 gange her i foråret og forsommeren er de mødt op på Kildegården på Kildebakkegårds Alle, og så er der blevet motioneret til den store guldmedalje. For hjertet skal holdes i form.
To fysioterapeuter – Mette og Christina – har på skift stået for træningen, og her er der ingen kære mor med at skære hjørner. For også her snyder man kun sig selv, hvis man springer over, hvor gærdet er lavest.
En af de mest ihærdige deltagere er kurvemager Steen Arlyk – der har sin kone Inger med, fordi han er svagtseende, så han ikke altid kan se, hvor knapperne sidder på nogle af maskinerne.
-Sidste sommer fik jeg en blodprop i hjertet. Det endte med en femdobbelt bypassoperation på Rigshospitalet og så skulle jeg i gang med at træne. Det skete først på Hjerteskolen på Forebyggelsescentret, hvor vi gik 18 gange.
-Heldigvis kunne sygeplejersken Kirsten Gerholt fortælle, os, at der fra Schweiz var dukket penge op, som vi kunne få via Hjerteforeningen, så vi kunne fortsætte med et Hjertehold, fortæller Steen Arlyk.
-Vi bliver tjekket med tidtagning, så vi går til den, og der er mange varierede øvelser. Vi sluttede af her i foråret med at gå udendørs, hvor vi så lavede mange nye øvelser.
Steen og Inger Arlyk bidrager også til det sociale liv ved at købe lidt ind til det fælles kaffebord, hvor snakken går på livet løs. For deltagerne har jo et fælles emne: Hjertet.
-6. september går et nyt hold i gang, og hvis der er mange deltagere, så laver vi et ekstra hold, fortæller Sven-Arne Røpke, der er formand for Hjerteforeningen i Gladsaxe, der har over 150 lokale arrangementer hvert år.

Hjerte motion 01 19-16

Hjerte motion 07 19-16

Træningscenter Gladsaxe 02 19-16
Foto: Kaj Bonne. Se flere fotos på http://gladsaxebladet.fotokajbonne.dk [1]