Den bedste lærer er fra Bagsværd
rets-lærer-01-17-16.jpg
Kirsten Thøgersen blev ”årets underviser” den ene dag, og den næste dag fejrede hun sin 60 års dag. Rektor Jimmy Burnett Nielsen hyldede fødselaren og præmiemodtageren. Foto: Kaj Bonne.
En overrumplet Kirsten Thøgersen blev hædret i Forum under Unge Forskere-konkurrencen

Lektor Kirsten Thøgersen fra Bagsværd Kostskole og Gymnasium var i sidste uge på plads i Forum for at se og glæde sig over sine elever, der var med til Unge Forskere-konkurrencen. Pludselig blev hendes navn råbt op og forbløffet trådte hun op til podiet, hvor hun blev hædret som ”Årets underviser 2016”. Her blev Kirsten Thøgersen lykønsket af undervisningsminister Ellen Trane Nørby og H.K.H. Prins Joachim.
I motivationen hed det: ”Prisen går til en lærer, der i en årrække har præsteret at sende højt kvalificerede og iderige projekter ind. Det er ofte et skulderklap og den lille opfordring ofte fra en dedikeret underviser, der gør forskellen i forhold til at give eleverne den selvtillid, der skal til for at de sender projekter ind til unge forskere.

28 år på kostskolen
Kirsten Thøgersen er uddannet cand.scient i biologi og kemi og har været ansat på Bagsværd Kostskole og Gymnasium i 28 år. I årevis har hun været engageret i udviklingen af de naturvidenskabelige fag. Sammen med en række kolleger har Kirsten Thøgersen været med til at oprette kostskolens unikke biotek-linje, hvor der er et samlet fem-årigt forløb fra grundskolens 8. klasse til 3. g. Netop denne sommer udklækkes de allerførste biotek-studenter.
– Jeg er glad for anerkendelsen, som eleverne har hjulpet mig til at få. Jeg ser det som min opgave at fremme de naturvidenskabelige fag og forsøger at animere og motivere eleverne i dagligdagen. Derfor opfordrer jeg altid eleverne til at gøre en ekstra indsats og søge udfordringerne – og det gør mange af dem i de naturvidenskabelige konkurrencer, siger Kirsten Thøgersen.
Dagen efter blev Kirsten Thøgersen 60 år, og og rektor Jimmy Burnett Nielsen og kollegerne Mårten Flø og Claus Rintza holdt velfortjente hyldesttaler for hende. I talerne gik det igen, hvor stor en betydning fødselaren har haft for de fornemme resultater, som skolens elever henter i de naturvidenskabelige konkurrencer.
Forleden var der så ny hæder til syv af skolens elever i Unge Forskere, der er en talentkonkurrence for børn og unge med interesse for naturvidenskab, teknologi og sundhed.

Novozymes Challenge for grundskoleelever, 5000 kr.:
Peter Nonbo Messerschmidt, Sebastian Schack-Lindhardt og Jacob Weel Rosbo fra 2. biotek (enzymatisk separering af CO2).
4. præmie Physical Science/Junior, 5000 kr.
Emilie Munk, Esther Holst Øksnebjerg og Lukas Birch Søgaard fra 2. biotek (Den Grønne Pizzabakke)
2. Præmie Life Science/Senior, 10.000 kr.:
Maja Louise Hansen fra 5. biotek (malaria-projekt), der også modtog rejselegat for deltagelse i Nobelprisuddelingen 2016 og festen i Stockholm fra SIYSS uddelt af UNF samt Lundbeck Fondens formidlingspris som er rejselegat til en hovedstad, alt betalt inkl. Museumsbesøg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top