Det kan kun gå for langsomt
Erik-Weidinger.jpg
- Enigheden om Letbanen på Ring 3 var en glædelig nyhed for erhvervslivet i Gladsaxe, siger direktør Erik Weidinger, næstformand i Gladsaxe Erhvervsråd. Foto: Kaj Bonne.
Erhvervslivet er glad for, at det nu endelig ser ud til, at Letbanen sættes i gang

– Selvfølgelig er vi glade for, at Letbanen ser ud til at blive til noget. I al for lang tid sad vi frustrerede og stirrede ud i luften, mens vi ventede. Nu kan det kun gå for langsomt. Erhverslivet i Gladsaxe har i årevis manglet en transportkorridor igennem kommunen, siger næstformand i Gladsaxe Erhvervsråd, direktør Erik Weidinger fra Weidingerglas A/S på Generatorvej.
Erik Weidinger er forhåbningsfuld med hensyn til fremtiden: – Infrastrukturen på Ring 3 er en katastrofe, men det laves der om på nu. Vi ved jo, at den enkelte medarbejder vælger sin arbejdsplads ud fra, hvor god trafikforbindelsen er. Virksomheder med dårlige trafikforbindelser fravælges.
– Egentlig har det for os slet ikke været et spørgsmål, om det er den ene eller anden forbindelsesform. Men nu er det altså blevet til en Letbane. Det eneste jeg er ked af i den sammenhæng er, at den ikke forbindes med Kystbanen, når man nu er i gang med at forbinde alle de tværgående fingre, siger Erik Weidinger.
Han peger på, at Letbanen i den grad flytter mennesker på tværs – Køge, Roskilde, Hillerød og Frederikssund: – Letbanen får stor betydning for Ring 3, fordi det vil løsne trafikken, så varer og transport kan glide hurtigere.

I dialog
Anlægsarbejdet af Letbanen er dog ikke uproblematisk, og da slet ikke for Mørkhøj Erhvervskvarter, der kun har den samme ind- og udgang gennem Dynamovej: – Vi er bekymrede for konsekvenserne af det store gravearbejde. Derfor er vi allerede nu i dialog med kommunen, og jeg er sikker på, at vi finder en god løsning for os alle i Mørkhøj Erhvervskvarter. Kommunen har ikke siddet på hænderne i denne sag, men har taget vores henvendelse alvorligt, siger Erik Weidinger.

Letbane-stationernes navne
Gladsaxe får seks letbane-stationer, og kun navnet på Buddinge Station er fastlagt (pga. S-stationen). By- og Miljøforvaltningen har peget på følgende navneforslag:
Gammelmosevej, Gladsaxe Rådhus, Gladsaxevej, Gladsaxe Trafikplads og Dynamovej. Forvaltningen foreslår, at den politiske stillingtagen sker i trafik- og Teknikudvalget, i økonomiudvalget og endelig af Byrådet i august.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top