Det var klasse
Digital-film-i-Skolen-01-22-16.jpg
De fire elever fra Bagsværd Skole – Ivalu, Lilly, Kalle og Christian - har lavet en aldeles frem-ragende film, og de fik lige en omgang biografbilletter oveni den store præmie på 5.000 kr., der skal bruges til glæde for alle 5. klasserne på deres skole. Foto: Kaj Bonne.
5. klasseelever fra Bagsværd Skole vandt filmkonkurrence om mobning

Mange forældre er ved at få både fnat og spat, når de ser hvor meget tid deres kære afkom bruger på deres IPads. Men fortvivl ikke, for der kan komme endog meget flotte resultater ud af at bruge de muligheder, der findes på maskinerne.
Det blev i overbevisende grad demonstreret, da kommunens 5. klasser havde projekt: Digital dannelse. De skulle lave små film om mobning på nettet, og om hvordan det stoppes.
Der blev lavet mange film på de forskellige skoler, der så hver især valgte et bidrag, der skulle med til den store finaledag i Bibliografen i tirsdags.
I foyeren var der borde, hvor der blev redegjort for, hvorfor man havde valgt at lave sin film på netop den måde, og hvordan man havde produceret etc.
Så gik de 220 elever op i den ene biografsal og så filmene, hvorefter de stemte på to film
Stemmerne blev talt op, og skolepersonalet lagde deres mening oveni. Og efter madpausen blev vinderholdet præsenteret.
For lige at trække spændingen blev Søborg Skole kåret som nummer to.
Og så fik den med trommehvirvel (klasken på lårene) før Kalle, Christian, Ivalu og Lilly blev kaldt frem for at blive hyldet for netop deres film.
På yderst opfindsom vis får de fortalt en historie om det håbløse i at mobbe og svine andre til. Kort og koncist, smart redigeret, klippet og hvad der ellers skal til. På 90 sekunder får de skåret et budskab ud i pap.
Der var en førstepræmie på 5.000 kr., der skal bruges til glæde for alle 5. klasseeleverne på skolen, og så var der personlige præmier med biografbilletter til de fire filmmagere, der også fik et diplom.
Filmen vil et stykke tid blive vist i Bibliografen, så publikum kan se, hvor dygtige eleverne er.
-Når vi som lærere komme ind i en klasse, så sidder der jo efterhånden 25 it-eksperter. Vi bliver virkelig udfordret. Opfindsomheden er stor, som vi også kunne se det på filmene, hvor der var valgt meget forskellige udtryksformer med vidt forskellig tilgang, siger Lars Kristiansen, der er souschef på Mørkhøj Skole.
Digital film i Skolen 04 22-16
Det er stort at se sin egen film på et rigtigt biograflærred, og den oplevelse kan de dygtige elever glæde sig over i et stykke tid i Bibliografen, hvor deres film vil blive vist som forfilm.
Foto: Kaj Bonne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top