annonce
Få historien om Brugsen
Gratis film i Bibliografen

11. maj er der verdenspremiere på filmen, Vi mødes i Brugsen, i Bibliografen i Bagsværd og 69 andre biografer.
Filmen er produceret i anledning af, at Brugsen i år kan fejre sit 150 års jubilæum i Danmark.
Den er skabt som en Danmarks-krønike med skæve arkivklip, sjove gamle reklamer, interviews og nye reportager, bygget op omkring to parallelfortællinger, nemlig historien om Severin, hvis familie altid har været involveret i Brugsen og Kirsten, født ud af andelsbevægelsen på landet. Gennem Kirsten og Severin oplever man de første brugser tilbage til pastor Sonnes lille butik i Thisted, som var den første der åbnede i 1866.
Og så får man et indblik over den kolossale udvikling, der er sket gennem de 150 år. Fra de nye selvbetjeningsbutikker efter krigen til revolutionen med de nye moderne møbler fra FDB, tegnet af ikoniske danske arkitekter, anført af Børge Mogensen. Der er indblik FDB’s berømte Centrallaboratorium med den navnkundige Lars Okholm i spidsen, man møder Madpyramiden, som i den grad er blevet en del af danskernes bevidsthed om sundhed og ernæring, følger økologiens indtog – og til sidst Coops madmanifest af 2016, der slutter historien om danskerne, fortalt gennem Severin og Kirsten.
Arrangementet begynder kl. 17. Efter filmen, der varer 50 minutter, er der champagne og kransekage.
Billetter fås efter først til mølle-princippet i Kvickly fra fredag 6. maj
Filmen er skabt af instruktøren og journalisten Anna Elisabeth Jessen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top