Flygtninge og indvandrere styrker økonomien
De langsigtede, positive effekter af flygtninge og indvandrere for dansk økonomi har fyldt alt for lidt i debatten.

Men heldigvis er der nu kortere imellem historierne om at erhvervsliv og frivillige organisationer tager ansvar for at styrke beskæftigelsen af flygtninge og indvandrere. Den bedste integration sker nemlig på arbejdspladserne.
I begyndelsen af april er ni flygtninge fra Gladsaxe Kommune trukket i arbejdsuniformen i Føtex i Husum, hvor de i 13 uger skal være i sprogpraktik. Ud over sproget, lærer de også, hvordan vi gør på arbejde. Der er mange flygtninge, som har en uddannelse, men hvor sproget er en barriere for dem. Når de har lært sproget, så er der mange døre, der åbner sig.
Som vi har set gennem historien, har flygtninge og indvandrere haft stor og gavnlig effekt på økonomien ved at skabe innovation og vækst i produktivitet. Mange af de flygtninge og indvandrere, der kommer til Danmark, er forholdsvis ressourcestærke, og det skal vi være meget bedre til at drage nytte af.
For at kunne det, skal flygtninge og indvandrere i gang helt fra starten. Børnene skal godt ind i børneinstitutionen, skolen og fritidsaktiviteter og vi skal forstå og værdsætte de kompetencer, forældrene kommer med.
Det er indiskutabelt, at indvandring økonomisk set giver vækst. Det er vores evne til som samfund at gøre flygtningene til produktive individer, der afgør, om de også på lang sigt styrker det danske samfund.

Frederik Hoedeman
Bestyrelsesmedlem
SF-Gladsaxe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Gladsaxebladet
www.gladsaxebladet.dk
Top